Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“Beleggers zitten op een zinkend cruiseschip”: beursexpert analyseert de uitspraken van superbelegger 'Dr. Doom’

“De huidige twintigers en dertigers zijn de eersten die het slechter hebben dan hun ouders.” Superinvesteerder Marc – Dr. Doom – Faber heeft zijn bijnaam opnieuw alle eer aangedaan. Eerder deze week waagde de Zwitser zich weer aan onheilspellende uitspraken over de wereldeconomie. Maar wat vindt onze beursexpert Geert Noels van Fabers betoog? Komen er echt moeilijke maanden aan voor beleggers?

5 reacties

 • Luc Deville

  1 jaar geleden
  Zolang het belangrijker is dat wie aan de top van het bedrijf staat en/of de perceptie van het bedrijf belangrijker is dan de resultaten blijven we liever weg van de beurs.
 • johny vanderlinden

  1 jaar geleden
  Eentje die de toekomst kan voorspellen dus, goed bezig.
 • David Hermans

  1 jaar geleden
  Moeten we echt rekening houden met de woorden van 'expert' Geert Noels? Deze man is zaakvoerder van een vermogensbeheerder, dus enige belangenverstrengeling is hem niet vreemd. Verder heeft Dr. Doom helemaal gelijk natuurlijk. De centrale banken hebben niets anders dan zeepbellen en schulden gecreëerd, en ons spaargeld doen verdampen. Het ergste van alles is dat bij een nieuwe kredietcrisis de centrale banken geen munitie meer zullen hebben voor hun bazooka, want reeds volledig uitgehold...
 • Wouter Van de Walle

  1 jaar geleden
  Ik heb het beter dan mijn ouders maar ik zal dan ook nooit beleggen
 • RIK VANDEWALLE

  1 jaar geleden
  Waarom moeten al die slimme mensen alles op voorhand de grond inboren, ik heb ze nog nooit horen zeggen ga naar de beurs en ge zult winnen!
 1. "De beurzen bewijzen het: krachtdadig optreden tegen corona heeft niet enkel voordelen op gezondheidsvlak, maar ook op economisch gebied”
  PREMIUM

  "De beurzen bewijzen het: krachtda­dig optreden tegen corona heeft niet enkel voordelen op gezond­heids­vlak, maar ook op economisch gebied”

  Het coronavirus dook eerst op in China, en dat land zal er vermoedelijk ook als eerste mee afrekenen. In Azië zijn er nog andere landen die de coronacrisis vrij goed aanpakten, zoals Taiwan, Zuid-Korea en Singapore. Hun strategie had een aantal kenmerken gemeenschappelijk. Gino Delaere, groeilandenspecialist uit het team van onze geldexpert Geert Noels, legt uit waarom dit zeer waardevolle informatie is voor beleggers.

Geld