Belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Belastingexpert Michel Maus. © Getty Images, Michel Wiegandt

Belastingexpert over nieuw fiscaal voordeel voor mantelzorgers: “Wie ervan wil genieten zal aan heel wat voorwaarden moeten voldoen”

Een van de belastingmaatregelen van de regering-De Croo is een verhoogde fiscale tegemoetkoming voor mantelzorgers of personen die hulp en bijstand verlenen aan hulpbehoevende personen zoals kinderen die een bejaarde ouder bij zich laten inwonen. Maar hoeveel bedraagt dat voordeel precies? En is het sop de fiscale kool waard? Onze belastingexpert Michel Maus licht toe. “Mantelzorgers kunnen ook in aanmerking komen voor een veel lucratiever fiscaal voordeel dan deze belastingvrije som.”

8 reacties

 • ann vandelannoote

  2 maanden geleden
  Waarom moet je dan aan veeeel voorwaarden voldoen? Je bent mantelzorger of je bent het niet? Toch?
 • Sjonny Martero

  2 maanden geleden
  Mantelzorgers zijn goedkoper dan zorgcentra en toch maken ze het moeilijker. Belgisch zeker?
 • Marc Spandel

  2 maanden geleden
  Geen nood beste burger met een klein inkomen. Nu 'overheidssteun' krijgen betekent vanaf volgend jaar op de belastingbrief een (kleine) 'overschrijding' van het 'inkomensplafond'. Als resultaat zul je dan uiteindelijk voor de rest van je leven elk jaar méér belasting moeten betalen en minder voordelen krijgen dan moest je ónder het 'plafond' gebleven zijn. Belgische politiek noemt dat.
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  het statuut van mantelzorger zou volwaardig moeten zijn : nl.mensen keuze geven of ze buitenshuis willen gaan werken of voor een familielid zorgen. Nu stoppen ze iedereen in de crèche, voor- of naschoolse bewaking of in een bejaardeninstelling met alle gevolgen die de Corona duidelijk maakt. Die instellingen kosten ook geld en zijn voor velen niet de gepaste oplossing.
 • Sylvia van Gastel

  2 maanden geleden
  Ow ow het gewone volk zou eend €1,00 meer kunnen hebben om van te leven . Alsmaar meer belasten enz maar de regeringsmemsen voelen daar toch niets van .
 1. Waarom successierechten onrechtvaardig zijn geworden: “Vooral de middenklasse betaalt”
  PREMIUM

  Waarom successie­rech­ten onrecht­vaar­dig zijn geworden: “Vooral de middenklas­se betaalt”

  Bijna 1 november, de dag waarop we onze dierbaren herdenken die overleden zijn. Het moment om ook eens stil te staan bij de belastingen die onlosmakelijk met een overlijden zijn verbonden: de successierechten. Want is het niet hoog tijd om die af te schaffen? Volgens onze belastingexpert Michel Maus moeten de politici zich hier dringend over beraden. Hij schetst kort de geschiedenis van en de redenering achter deze taks en vertelt hoeveel u moet betalen wanneer u een erfenis ontvangt.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

Geld