De Financietoren in Brussel.
Volledig scherm
De Financietoren in Brussel. © Photo News

Belastingen brengen 10 miljard euro minder op

De zware recessie door de coronacrisis heeft de fiscale ontvangsten doen kelderen. De belastingen brachten in de eerste zes maanden van 2020 slechts 46,8 miljard euro op, meldt De Tijd op basis van cijfers van de federale overheidsdienst Financiën. Dat is 9,9 miljard of 17,4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Bijna alle belangrijke taksen leverden minder op.

 1. Zelfde brutoloon als je collega, maar toch minder geld op je rekening? Dit is de reden
  Salaris

  Zelfde brutoloon als je collega, maar toch minder geld op je rekening? Dit is de reden

  Hoewel veel Vlamingen het nog steeds taboe vinden om te verklappen hoeveel ze verdienen, worden er wel eens bedragen genoemd tussen pot en pint. En die kunnen aardig uiteenlopen. Zélfs als jij en je collega hetzelfde brutoloon blijken te hebben! Geen reden om verbouwereerd naar de personeelsdienst te stappen. Jobat.be legt uit hoe het nettobedrag dat je elke maand op je rekening ziet verschijnen beïnvloed wordt door heel wat factoren.
 2. Nu goud bijna nieuwe top bereikt, bestaat dan het risico op nieuwe, forse terugval? Onze geldexpert geeft advies
  PREMIUM

  Nu goud bijna nieuwe top bereikt, bestaat dan het risico op nieuwe, forse terugval? Onze geldexpert geeft advies

  Beleggers in goud kan je dezer dagen op straat herkennen aan hun stralende glimlach. In mei bereikte goud een nieuwe recordkoers: één kilo kostte toen 52.516 euro. Paul D’Hoore, geldexpert in ons geldpanel, legt uit of het verstandig is om er nog steeds in te beleggen. Daarnaast geeft hij advies over hoe je aan zo’n belegging begint: waar koop je het, wat zijn de risico’s en wat is de veiligste manier om het goud te bewaren?
 1. Nu we voor nieuwe economische crisis staan: wat hebben we geleerd uit de grote recessie van 2008?
  PREMIUM

  Nu we voor nieuwe economi­sche crisis staan: wat hebben we geleerd uit de grote recessie van 2008?

  Het is onwezenlijk omdat we de gevolgen nog niet helder zien, maar we maken de zwaarste economische crisis mee sinds de tweede wereldoorlog. Ruim tien jaar geleden, toen de grote financiële crisis onze economie in een wurggreep hield, hadden we ons niet kunnen voorstellen dat het nog veel erger kon. Is de recessie van vandaag te vergelijken met die van 2008-2009? Hebben we lessen getrokken uit die periode? Wordt de crisis vandaag op een andere manier aangepakt? En wat staat ons nog te wachten? Véronique Goossens, econoom in ons geldpanel, geeft uitleg.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.