Het wetsvoorstel van sp.a-Kamerlid Joris Vandenbroucke dat de verplichte publicatie van de rulings wettelijk verankert werd goedgekeurd.
Volledig scherm
Het wetsvoorstel van sp.a-Kamerlid Joris Vandenbroucke dat de verplichte publicatie van de rulings wettelijk verankert werd goedgekeurd. © BELGA

Belastingdienst moet alle voorafgaande rulings online publiceren: “Meer transparantie en zekerheid voor belastingplichtige”

De Dienst Voorafgaande Beslissingen binnen de FOD Financiën moet alle rulings online publiceren. De Kamercommissie Financiën heeft dinsdag een wetsvoorstel van sp.a-Kamerlid Joris Vandenbroucke goedgekeurd. "Dit is een stap vooruit naar meer transparantie en meer zekerheid voor belastingplichtigen", zegt Vandenbroucke.

5 reacties

 • Vital Verstraten

  1 week geleden
  Verwacht vooral niets van de socialisten, hoe meer ze uitdelen , hoe meer u dit betaalt, minus een kleine vergoeding voor de overheid. Net zoals de ruling van de loodgieter voor INBEV, dit heeft de belastingbetaler meer dan 10 miljard gekost, waarvoor onze dank CD&v. Nu nog Lagarde het werk laten afmaken en de middenklasse die nog een spaarcentje hebben is weg dankzij de hyperinflatie, de nieuwer belasting. En dan nog de digitale euro en dan heeft u nog een NEGATIEVE interest op u spaargeld.
 • Vital Verstraten

  1 week geleden
  Beste wally walter, uw pensioen komt er aan, gegarandeerd, mogelijk zelfs meer dan die 1500 euro. U moet gewoon even wachten tot de inflatie van 4 jaar x 2 procent inflatie per jaar die 8 procent hoger is. De vraag is echter of u met dat pensioen van 1500 euro dan evenveel kunt kopen als met uw pensioen van 1385 euro nu. U moet weten dat u NIETS moet verwachten van onze politieke leiders buiten dat u zul gaan betalen, hoe meer socialisme hoe minder de werkende en de gepensioneerd krijgen
 • wally walter

  1 week geleden
  zorg eerst voor ons netto €1500 pensioen zorg voor 1 regering met maximum 15 ministers, doen ze in de buurlanden ook dat zorgt dan voor meer geld voor onze welvaard er is werk genoeg voor iedereen die niet meer in 1 van de zes regering rondlopen maar ja dromen zijn bedrog punt.
 • Geert Landsman

  1 week geleden
  Belastingen moeten voor alles en iedereen gelijk zijn. Het kan gewoon niet dat de burger quasi zijn eigen job betaald terwijl zijn baas miljarden wegsluist zoals rijken, politiekers, paleis en multinationals doen. Ook dringend tijd dat ze alle bezittingen van rijken bij elkaar optellen om belastingen te heffen waar men woont, ongeacht waar de inschrijving is. Tijd dat rijken gaan meebetalen in plaats van de armen en werkenden voor alles te laten opdraaien.
 • Ronny Cuypers

  1 week geleden
  Een mooie stap in de goede richting. Openheid moet er zijn. Waarom is de PVDA tegen het vrijgeven van wat nu als achterkamer onderhandelingen gezien wordt door velen?
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

Geld