De finale van een 'FIFA'-wereldtornooi in Londen, met Belgisch e-sporter Stefano Pinna (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
De finale van een 'FIFA'-wereldtornooi in Londen, met Belgisch e-sporter Stefano Pinna (rechts). © FIFA via Getty Images

Belastingcadeau uitgebreid naar e-sport: gamers krijgen zelfde fiscaal voordeel als (top)sporters

Mensen die een loon verdienen met computerspelletjes spelen, krijgen een mooie belastingvrijstelling die tot nu toe enkel diende voor sporters. Wat de fiscus betreft, zijn ook gamers atleten. Meteen ligt de weg open om de lijn door te trekken naar andere, nog royalere voordelen.

43 reacties

 • Yvan Lissens

  3 dagen geleden
  Ik begrijp niet waarom men dit sport noemt. Maar ja, biljarten blijkt ook een sport te zijn.
 • Louis Holmes

  4 dagen geleden
  Die sporters betalen nauwelijks sociale bijdragen maar staan wel op de eerste rij wanneer ze medische zorgen nodig hebben, de topchirurgen staan dadelijk klaar bij een grote blessure.
 • Rik Duyvejonck

  2 weken geleden
  Weeral een kaakslag voor het verzorgend personeel. Een bonus waarvan ze 70% moeten afstaan aan belastingen en dan nog eens aangeven in de personen belasting. En die gastjes zitten daar op hun luie kont een beetje spelletjes te spelen. Betaald zonder belasting te betalen. Een schande grote schande!
 • Emi Hergersberg

  2 weken geleden
  Was de topsporter Roger Moens vroeger ook niet werkaam bij de politie ? Waarom moeten alle uit de hand gelopen activiteiten fiscale voordelen krijgen ? Wie alle dagen gaat vissen, tuiniert, konijnen kweekt of een spinnewiel koopt, vraagt toch ook geen subsidies.
 • Paul Geeraerts

  2 weken geleden
  Het is onverantwoord om sporters een fiscaal voordeel te geven. Zogezegd omwille van hun korte carriere? Ze doen allemaal wel iets anders na hun sportcarriere hé? Of ze blijven in de sport als trainer, analyst of ze doen iets heel anders. Maar ze blijven wel werken en geld verdienen. Dan kan ik ook aan mijn werkgever vragen om mij heel dik te betalen de eerste 10 jaar, want daarna kan ik dat niet meer en aan de staat om een fiscaal voordeel want ik kan dit werk maar 10 jaar doen. Mooi hé?
 1. Bitcoin klimt weer boven de 50.000 dollar na forse waardedaling
  1

  Bitcoin klimt weer boven de 50.000 dollar na forse waardeda­ling

  De bitcoin is weer gestegen tot boven de 50.000 dollar (41.000 euro), na de flinke waardedaling van de cryptomunt de afgelopen dagen. De koers van de cryptomunt kreeg een zetje door berichten dat betalingsbedrijf Square van Twitter-topman Jack Dorsey voor 170 miljoen dollar aan bitcoins heeft gekocht. Ook positieve opmerkingen van een grote investeerder over de bitcoin zorgden voor een beter sentiment rond ’s werelds bekendste digitale munt.
 2. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch

Geld