Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Belasting op huurinkomsten: “Knap staaltje van slechte fiscale wetgeving”

De immobiliënmarkt kent in deze barre coronatijden een ongeziene boom. Het kan dus best zijn dat u de afgelopen maanden ook een (vakantie)woning kocht, die u nu gaat verhuren. Op zich is dat een interessante belegging, maar wat met de belasting op de huurinkomsten? Die is blijkbaar erg onduidelijk volgens Michel Maus, belastingexpert in ons geldpanel: “De fiscale wetgeving mag geen ruimte geven voor creatieve ontwijking, niet voor de belastingplichtige, maar ook niet voor de fiscus.”

 1. Huizen met een tuin verkopen als zoete broodjes: “Wie wacht, betaalt binnenkort misschien minder voor zijn droomhuis”
  PREMIUM

  Huizen met een tuin verkopen als zoete broodjes: “Wie wacht, betaalt binnenkort misschien minder voor zijn droomhuis”

  Huizen met een tuin in de stad en in de rand worden in tijden van corona in een mum van tijd verkocht en dat frustreert heel wat kandidaat-kopers. Vooral jonge koppels dreigen het slachtoffer te worden, waarschuwen experts. Hoeveel betaal je tegenwoordig voor zo’n huis met hof? En hoe krijg je er toch een te pakken? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt geeft advies en waarschuwt voor enkele valkuilen.
 2. Wie betaalt coronafactuur? “Echt rijken zijn niet meer aan hogere belastingstarieven onderworpen”
  PREMIUM

  Wie betaalt coronafac­tuur? “Echt rijken zijn niet meer aan hogere belastings­ta­rie­ven onderwor­pen”

  Betalen rijke mensen effectief minder belastingen, en zouden zij dus de coronamaatregelen moeten financieren? Het is een vraag die zich volgens Michel Maus, fiscaal expert in ons geldpanel, niet zomaar laat beantwoorden. Hij gaat in op de belastingen waar zelfs de superrijken in ons land niet aan kunnen ontsnappen en stelt vast dat er enkele scheeftrekkingen zijn in de regels. “Zo zijn fiscale uitzonderingen in een aantal gevallen zeer voordelig voor de rijksten van de samenleving.”
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Japanse robot van 18 meter hoog zet eerste stapjes
  Play

  Japanse robot van 18 meter hoog zet eerste stapjes

Geld