Illustratiebeeld


PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT
Volledig scherm
Illustratiebeeld PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT © Photo News

Belangrijk voor wie over de grens winkelt: bijna alle Duitse winkels gaan voedselprijzen verhogen

Bijna alle Duitse winkels voor levensmiddelen zijn van plan de prijzen voor voedsel nog verder te verhogen de komende maanden. Dat zegt het vooraanstaande economische onderzoeksinstituut Ifo op basis van een peiling onder winkeliers. Dat betekent dat Belgen die over de Duitse grens winkelen meer gaan betalen voor hun boodschappen.

7 reacties

 • José Lippens

  1 maand geleden
  Ook Frankrijk blijf t goedkoper dan België. Voorbeeld zalm in de Lidl in België 18€/kg in Frankrijk identiek dezelfde ook in de Lidl 16€/kg.
 • Marc Wolfs

  2 maanden geleden
  Precies omdat het nu oorlog is in oekraine gaan alle prijzen van levensmiddelen omhoog. Komt alles dan misschien van ginder? Eerst werd alles duurder door corona en nu door de oorlog, als ze maar iets vinden om het leven duurder te maken he…
 • rony stokart

  2 maanden geleden
  Zelfs ná de prijsverhoging blijven meeste produkten meer dan interessant voor Belgen. Een voorbeeld: Baileys bij Delhaize + 16 euro. In Aaken zelfde fles voor 8,8 euro.... (enz.).
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Alle Belgische winkels verhogen ook hun voedselprijzen. En - in tegenstelling met de beweringen in de media - stijgen ook de huismerken stevig. Pasta x2, volle yoghourt bijna x2, koffie x1,5 enz... Het valt bij die huismerken minder op omdat het prijsverschil met de grote merken zo groot was. Maar vaak stijgen die juist daarom meer. Het verschil met onze winkels zal dus wel even groot blijven, of nog groter worden.
 • maarten vissers

  2 maanden geleden
  Zorg hier voor de landbouwers, voedselvoorziening, we gaan ze nog nodig hebben