Het leven zoals het is op kantoor, in 2020. Enkele mensen werken op kantoor, de rest van thuis. Maar met kinderen erbij tijdens een extra lange herfstvakantie is dat niet vanzelfsprekend.
Volledig scherm
PREMIUM
Het leven zoals het is op kantoor, in 2020. Enkele mensen werken op kantoor, de rest van thuis. Maar met kinderen erbij tijdens een extra lange herfstvakantie is dat niet vanzelfsprekend. © ANP

Bedrijven in problemen door ouders die tijdelijke werkloosheid aanvragen: “Net nu we iedere persoon kunnen gebruiken”

Wie door de verlengde herfstvakantie geen opvang voor de kinderen heeft, kan enkele dagen tijdelijke werkloosheid aanvragen. Door de onverwachte afwezigheid van heel wat mensen komen ondernemingen in de problemen. “We kunnen zo’n aanvraag niet weigeren, maar we proberen toch andere oplossingen te zoeken.”

6 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  9 maanden geleden
  Interimmers? Freelancers? Wat moeten ouders doen, kleine pagadders de hele dag alleen thuis laten? Of alleen buiten laten spelen van 8 tot 18 uur en hopen dat ze er 's avonds nog zijn? Toch tegen alle adviezen in oma en opa laten babysitten? Hun kinderen meenemen naar het werk? Dat is misschien niet eens een slecht gedacht. Organiseer een kinderopvang in je gebouw als dat gaat. Iedereen moet creatief zijn.
 • Carlos Vantieghem

  9 maanden geleden
  Laat de kinderen buiten spelen met zo een prachtig weer.
 • Jozef Beunen

  9 maanden geleden
  Absoluut. Telewerk met kinderen is echt vlot. Software ontwikkelen met twee spelende (en lawaaierige) kinderen rondom je, heel fijn. Wat kan er mogelijks fout lopen?
 • Els Dhondt

  9 maanden geleden
  Had onze scholen gewoon open gehouden. Die 2 dagen ging nog maar een hele week extra. Te gek voor woorden.
 • Bavo Bulté

  9 maanden geleden
  Fantastische conclusie : enkel tijdelijke werkloosheid indien je niet kan telewerken. Alsof telewerk verlof is
 1. Cybersecurity boomt: onze beursexpert vertelt welke bedrijven interessant zijn om nu in te beleggen
  PREMIUM

  Cybersecu­ri­ty boomt: onze beursex­pert vertelt welke bedrijven interes­sant zijn om nu in te beleggen

  Maakt het uit waarin je belegt? Natuurlijk wel! Kies bij voorkeur voor beleggingen in sectoren en bedrijven die harder groeien dan gemiddeld, maar pas op voor kortstondige hypes. Beleg liever in stabiele bedrijven die, ongeacht het economische klimaat, erin slagen op een duurzame manier hogere omzetten en winsten te genereren. Een van die sectoren is volgens onze beursexpert Pascal Paepen cybersecurity. “Zolang er hackers zijn, zullen er bedrijven zijn die geld verdienen aan cybersecurity.” Hij vertelt in welke bedrijven je het best investeert.
 2. Derde meer Vlaamse bedrijven in Chinese handen sinds 2018

  Derde meer Vlaamse bedrijven in Chinese handen sinds 2018

  Zeker 99 ondernemingen uit de niet-financiële economie zijn voor minstens 50 procent in handen van een Chinese eigenaar. In 2018 ging het nog om 73 bedrijven, een toename van bijna 36 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Johan Deckmyn (Vlaams Belang) opvroeg bij Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Dit toont de stijgende invloed van China in onze economie, we moeten waakzaam blijven dat er geen strategische sectoren uit onze handen glippen”, aldus Deckmyn.

Geld