Shutterstock / Petair
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Petair

Bedrijfswagens vanaf 2026: allemaal elektrisch (en ook kleiner)

Gedaan met de vervuilende firmawagens, minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een plan uitgewerkt waardoor elektrische bedrijfswagens vanaf 2026 de norm worden. Zijn we daar klaar voor? Specialisten over de gevolgen van dit plan voor werkgevers en uiteraard werknemers. “Mogelijk ga je daar als werknemer toch een effect van ondervinden”. 

38 reacties

 • Patrick Cocquyt

  1 jaar geleden
  Leuk, allemaal elektrisch, maar hoe gaat men het verlies aan accijnzen op de klassieke brandstoffen compenseren?
 • Dan Midden

  1 jaar geleden
  dus elk bedrijf moet zo maar eens even 75 000 euro gaan neerleggen per auto per persoon die een auto nodig heeft? Ik heb een klein bedrijf en kan beter stoppen dan deze onzin te bekostigen want zal dan nog enkel werken om die rommel te betalen. Nu zijn het auto's van 25k, dus 5k per jaar kost die ik voor 50% mag inbrengen en dus 10% van de kost recupereer dus kosten die me nog 4.5k. In de toekomst wordt dat 15k/jaar waarvan ik 2k terugkrijg dus nettokost 13k? Auto kost dus 3x meer ??
 • Joke Weyts

  1 jaar geleden
  De grote lichten die deze ONZIN uitvinden wonen natuurlijk residentiëel, en kunnen probleemloos hun EV op hun de oprit rijden en laden met een aan de zijmuur gemonteerde snellader. Zo zien zij de wereld! Wat mensen die in een straat met rijhuizen wonen, waar van maar één vaste parkeerstrook is voor de woningen voor de beide kanten van de straat? Wat met mensen die op een appartement wonen op het bvb. 7e verdiep? Het is ook héél duidelijk waarom het nachttarief moest wijken -> de EV's laden.
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Wie bedenkt deze onzin? Er is helemaal geen elektriciteits-productie genoeg in de wereld om dit te doen. De enige oplossing is synthetische Diesel, dat is schoon en kan gemaakt worden met zonne- en windenergie uit vele grondstoffen. Het is vrijwel volledig roet en NOx vrij, buiten wat onschadelijke CO2 komt er verder niks uit. Waarom weigert de overheid dit aan pompen te verplichten? Dat is duurzaam, schoon en haalbaar. Domme politiekers die niks kennen.
 • Roebben Remco

  1 jaar geleden
  De meeste mensen wonen nog steeds in een rijhuis zonder oprit/parkeerplaats. Waar moeten zij hun electrische wagen opladen?
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.