Miljardair Jack Dorsey is mede-oprichter van zowel Twitter als betalingsdienstverlener Square.
Volledig scherm
Miljardair Jack Dorsey is mede-oprichter van zowel Twitter als betalingsdienstverlener Square. © AP

Bedrijf van Twitter-topman Jack Dorsey betaalt 29 miljard voor fintechspeler Afterpay

EconomieTwitter-oprichter Jack Dorsey legt 29 miljard dollar (24,4 miljard euro) op tafel voor een overname in de fintechsector. Betalingsdienstverlener Square, dat wordt geleid door Jack Dorsey, neemt voor dat bedrag het Australische Afterpay over. Afterpay maakt het voor consumenten makkelijk om hun online aankopen later te betalen en wordt door veel jongeren als alternatief voor een creditcard gebruikt. 

0 reacties

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Sociaal tarief aardgas helft hoger op jaar tijd, elektriciteit +37 procent
  31

  Sociaal tarief aardgas helft hoger op jaar tijd, elektrici­teit +37 procent

  De hoge energieprijzen laten zich ook voelen in de sociale tarieven. Die liggen in het vierde kwartaal - dus van oktober tot en met december - gemiddeld 8 procent hoger voor elektriciteit dan in het derde kwartaal en zelfs 11 procent voor aardgas, zo heeft de federale energieregulator Creg bekendgemaakt. Op een jaar tijd stegen de sociale tarieven zelfs met 37 procent voor elektriciteit en met 50 procent voor aardgas.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Geld