CEO Peter Fankhauser en Chief Financial Officer Bill Scott
Volledig scherm
CEO Peter Fankhauser en Chief Financial Officer Bill Scott © Thomas Cook

Bazen Thomas Cook vingen laatste 5 jaar nog meer dan 22 miljoen euro bonussen

Het ging al langer slecht met Thomas Cook dat vanochtend failliet is verklaard. Het belette de bazen van de Britse touroperator evenwel niet om de laatste vijf jaar nog voor meer dan 22,6 miljoen euro aan bonussen te cashen. Zo ging CEO Peter Fankhauser, die zich vandaag uitput in excuses voor de honderdduizenden gestrande klanten, aan de haal met bijna 9,4 miljoen euro, meldt The Telegraph. “De directie zou hun bonussen moeten terugbetalen”, klinkt het bij oppositiepartij Labour.

 1. Voor winkelier Johan Bergs (44) was de tweede lockdown een lelijke streep door de rekening: “Voor 25.000 euro aan kerstdecoratie ingekocht”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Voor winkelier Johan Bergs (44) was de tweede lockdown een lelijke streep door de rekening: “Voor 25.000 euro aan kerstdeco­ra­tie ingekocht”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Johan Bergs (44) doet normaal gezien gouden zaken in zijn kerstdecoratiewinkel. De sluiting van de niet-essentiële winkels stak daar helaas een stokje voor, waardoor hij nu bijna helemaal zonder inkomen is gevallen. “Privé heb ik gelukkig niet zoveel uitgaven.” Hij vertelt hoe hij de touwtjes aan elkaar knoopt.
 2. Marie-Anne De Nil (67) van ‘The Sky is the Limit’ laat in haar portemonnee kijken: “Als je rijk in je graf kruipt, heb je niet geleefd”
  PREMIUM

  Ma­rie-An­ne De Nil (67) van ‘The Sky is the Limit’ laat in haar portemon­nee kijken: “Als je rijk in je graf kruipt, heb je niet geleefd”

  Dat je geld niet door ramen en deuren moet smijten, maar beter spaarzaam kunt zijn: dat is de belangrijkste financiële les die ‘paardenvleesicoon’ Marie-Anne De Nil (67) meekreeg van haar ouders. “Al is geld uitgeven nog beter. Voor jezelf én de economie.” Voor onze nieuwe rubriek ‘Centen en percenten’ legt ze uit hoe ze haar financiële zaken beheert. “Investeren in iets dat in waarde stijgt is één ding, maar je moet er natuurlijk nog van kunnen scheiden.”
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

Geld