Barry Callebaut opent vandaag de grootste opslagplaats voor chocolade ter wereld, van waaruit Barry Callebaut via schip en vrachtwagen de hele wereld zal bevoorraden met Belgische chocolade.
Volledig scherm
PREMIUM
Barry Callebaut opent vandaag de grootste opslagplaats voor chocolade ter wereld, van waaruit Barry Callebaut via schip en vrachtwagen de hele wereld zal bevoorraden met Belgische chocolade. © Callebaut

Barry Callebaut opent grootste opslagplaats ter wereld: als je in Peking chocolade eet, is de kans groot dat die uit Lokeren komt

Gezien die Rode Duivels geen platte prijs winnen, blijft Belgiës bekendste exportproduct toch chocolade. Dat zal de volgende jaren niet veranderen. Barry Callebaut opent vandaag in Lokeren het grootste chocolademagazijn ter wereld. Een logistieke parel waar vooral robots 125.000 paletten stapelen, goed voor jaarlijks 75 miljoen kilogram chocolade. “Als hier een bestelling binnenkomt, gaat ze binnen twintig minuten de deur uit.”

25 reacties

 • Eric Vercouillie

  2 jaar geleden
  Oot gewerkt in de wieze fabriek tof personeel goede bazen en deftig loon.Toen mijn werkgever mij door leugens ontsloeg werd ik direkt bij de callebout bazen ontboden en werd meeen scholing op hun kosten aangeboden om technisch tekenaar te worden en werdt de agitator die in onderaanneming werkte ge vraagd de fabriek te verlaten in steun voor mij.Dat is callebout merci.
 • Gunter Verleyen

  2 jaar geleden
  Callebaut is hoofdzakelijk bakkerschocolade en niet consumentenrepen
 • Bart Massaer

  2 jaar geleden
  Aan iedereen die hier reageert op de automatisering…. Als er honderd heftruck bestuurders zouden nodig zijn dan duurt het 10 jaar eer ze die gevonden hebben. Als er geen werknemers te vinden zijn moet er wel geautomatiseerd worden!
 • Michel Gilson

  2 jaar geleden
  Last voor milieu maximaal en winst voor Belgische schatkist en tewerkstelling minimaal : is dat de toekomst voor de 21ste eeuw ?
 • franky van damme

  2 jaar geleden
  Milieu vriendelijk is het allerminst.