Barry Callebaut opent vandaag de grootste opslagplaats voor chocolade ter wereld, van waaruit Barry Callebaut via schip en vrachtwagen de hele wereld zal bevoorraden met Belgische chocolade.
Volledig scherm
PREMIUM
Barry Callebaut opent vandaag de grootste opslagplaats voor chocolade ter wereld, van waaruit Barry Callebaut via schip en vrachtwagen de hele wereld zal bevoorraden met Belgische chocolade. © Callebaut

Barry Callebaut opent grootste opslagplaats ter wereld: als je in Peking chocolade eet, is de kans groot dat die uit Lokeren komt

Gezien die Rode Duivels geen platte prijs winnen, blijft Belgiës bekendste exportproduct toch chocolade. Dat zal de volgende jaren niet veranderen. Barry Callebaut opent vandaag in Lokeren het grootste chocolademagazijn ter wereld. Een logistieke parel waar vooral robots 125.000 paletten stapelen, goed voor jaarlijks 75 miljoen kilogram chocolade. “Als hier een bestelling binnenkomt, gaat ze binnen twintig minuten de deur uit.”

25 reacties

 • Eric Vercouillie

  1 maand geleden
  Oot gewerkt in de wieze fabriek tof personeel goede bazen en deftig loon.Toen mijn werkgever mij door leugens ontsloeg werd ik direkt bij de callebout bazen ontboden en werd meeen scholing op hun kosten aangeboden om technisch tekenaar te worden en werdt de agitator die in onderaanneming werkte ge vraagd de fabriek te verlaten in steun voor mij.Dat is callebout merci.
 • Gunter Verleyen

  1 maand geleden
  Callebaut is hoofdzakelijk bakkerschocolade en niet consumentenrepen
 • Bart Massaer

  1 maand geleden
  Aan iedereen die hier reageert op de automatisering…. Als er honderd heftruck bestuurders zouden nodig zijn dan duurt het 10 jaar eer ze die gevonden hebben. Als er geen werknemers te vinden zijn moet er wel geautomatiseerd worden!
 • Irène Paeps

  1 maand geleden
  Last voor milieu maximaal en winst voor Belgische schatkist en tewerkstelling minimaal : is dat de toekomst voor de 21ste eeuw ?
 • franky van damme

  1 maand geleden
  Milieu vriendelijk is het allerminst.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Chocolatier proeft hazelnootpasta’s en geeft ze een score op 10: “Het lijkt wel alsof je een ‘zalfje’ eet”
  PREMIUM

  Chocola­tier proeft hazelnootpasta’s en geeft ze een score op 10: “Het lijkt wel alsof je een ‘zalfje’ eet”

  De cijfers liegen er niet om: Belgen eten graag ‘bokes met Nutella’. In ons land gaan jaarlijks dertien miljoen potten over de toonbank, of 24 potten per minuut! Maar is Nutella echt de allerbeste hazelnootpasta om van te smullen? Binnen onze rubriek consumententesten nam de Brugse chocolatier Dominique Persoone, bekend van The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen, zestien hazelnootpasta’s onder de loep.

Geld