Freepik
Volledig scherm
© Freepik

Banken omzeilen “bazooka” regering met dure kredieten voor bedrijven

Om bedrijven door de coronacrisis te loodsen, heeft de overheid met de banken een "bazooka" van 50 miljard euro aan kredieten afgesproken. Maar daarvan is nog maar twee miljard euro gebruikt. Banken geven de voorkeur aan duurdere kredietformules, zo staat vandaag in De Standaard.

13 reacties

 • jan geens

  4 maanden geleden
  neen, het zijn net commerciele instellingen ... jongens toch ; wanneer gaan we eens inzien dat zij ten eerste en ten tweede voor hun eigen belang gaan .. en als ten derde ook meteen jouw belang gediend kan worden ; vooruit dan ...waarom niet .
 • Laurens Cappaert

  4 maanden geleden
  Even voor de duidelijkheid, alle steun die banken tijdens de bankencrisis gekregen hebben is al sinds enkele jaren terugbetaald. Bij die terugbetaling zijn de koerswinsten en dividenden op de bankaandelen die de Belgische overheden in die periode hebben verworven nog niet eens meegerekend. Als voorbeeld: Het dividend van BNP Paribas van 2020 voor België bedraagt 106 miljoen euro. Conclusie de Belgische staat heeft al flink verdiend aan de steunpakketten van toen.
 • Jaak Casteleyn

  4 maanden geleden
  Banken bestaan enkel uit CEO’tjes hun bonussen en aandeelhoudertjes hun dividenden, de klanten bestaan enkel om geld aan te brengen waar “banken” woekerwinsten uitpersen.
 • Johan Billiet

  4 maanden geleden
  De beste banken zijn deze waarop je kan zitten, alle andere zijn maatschappelijk gezien meestal een profitariaat..
 • christine raes

  4 maanden geleden
  Zo kennen we de banken, lijkenpikkers van de bovenste plank. Heel de maatschappij leegzuigen ten voordele van een paar superrijken.

Geld