Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Banken bereiden zich voor op coronagolf aan wanbetalingen: "Tegen het jaareinde komen de echte problemen boven"

De Belgische banken leggen grote voorzieningen aan voor klanten die hun leningen niet meer kunnen aflossen. De hele groep KBC stopte in het eerste semester al 966 miljoen euro in de stroppenpot, ING België zette 338 miljoen euro opzij. "We verwachten de komende maanden veel extra wanbetalingen."

  1. Financiële markten worden onrustig en jonge generatie dreigt rekening te betalen, maar kost lange regeringsvorming ons land ook echt (veel) geld?
    PREMIUM

    Financiële markten worden onrustig en jonge generatie dreigt rekening te betalen, maar kost lange regerings­vor­ming ons land ook echt (veel) geld?

    Krijgt België een nieuwe federale regering dit najaar? De N-VA en PS lijken alvast opnieuw door één deur te kunnen, maar ze hebben versterking nodig om hun project te doen slagen. Kost deze situatie ons land ook echt veel geld, zoals regelmatig wordt geopperd? Is het uitblijven van een regering duurder voor een land? Met andere woorden: weegt dat op onze economische groei en dus op de inkomsten van de staat? Véronique Goossens, econoom in ons geldpanel, maakt de vergelijking met de vorming van de vorige Zweedse coalitie en die van de regering-Di Rupo in 2011 en ziet enkele opvallende conclusies.