Bank laat rente voor het eerst tot wettelijk minimum zakken: 0,01 procent

sparenDe Franse bank Société Générale heeft als eerste in België de spaarrente verlaagd tot het wettelijk minimum met een basisrente van 0,01 procent. Dat meldt de gespecialiseerde nieuwssite Spaargids.be.

 1. Krijgen we ook in België negatieve interest: betalen om je geld op spaarboek te zetten?
  Video

  Krijgen we ook in België negatieve interest: betalen om je geld op spaarboek te zetten?

  De Franse bank Société Générale heeft als eerste in België de spaarrente verlaagd tot het wettelijk minimum met een basisrente van 0,01 procent en 0,10 procent getrouwheidspremie, wat het totale plaatje op 0,11 procent brengt: een absoluut minimum. Maar het kan nog lager. In Duitsland en Denemarken zijn er zelfs banken banken die hun klanten doen betalen om geld op een spaarboekje te zetten.
 2. Zo scoor je de beste Black Friday-deal: “Vergelijken, vergelijken en vergelijken”
  Play

  Zo scoor je de beste Black Fri­day-deal: “Vergelij­ken, vergelij­ken en vergelij­ken”

  De aanbiedingen vliegen je deze week om de oren. Aanstaande vrijdag is het Black Friday, de dag waarop winkels stunten met koopjes. Black Friday is een promotiedag die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. De dag na Thanksgiving wordt er traditioneel veel geshopt en bedrijven stunten dan met de prijzen. Dit winkelevenement wordt de laatste jaren in ons land ook steeds uitgebreider gevierd. Maar hoe weet je nu wanneer je de beste deal kunt krijgen?
 3. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 1. Beurzen fors in de min, ook bitcoin hard omlaag door zorgen over nieuwe coronavariant

  Beurzen fors in de min, ook bitcoin hard omlaag door zorgen over nieuwe coronavari­ant

  De nieuwe virusvariant die in Zuid-Afrika opgedoken is, boezemt beleggers de nodige angst in. De Europese beurzen openden vrijdag met forse verliezen, de beurzen in New York volgden. Ook de olieprijzen gingen stevig omlaag. De cryptomunten kelderen mee, de bitcoin ging hard onderuit in navolging van de forse koersverliezen op de aandelenbeurzen. De dalingen weerspiegelen de vrees die leeft voor de economische impact van de nieuwste variant van het coronavirus.

Geld