Bakker Mario Almeida.
Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Mario Almeida. © Klaas De Scheirder

Bakkers rekenen duurdere grondstoffen en stroom door: “2,5 euro voor een brood, dat is schappelijk”

Een gewoon wit brood van 800 gram kost bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro. Dat is 10 tot 20 cent meer dan vorige maand. Een brood wordt dus ruim 10% duurder. Dat lijkt redelijk, want bloem, toch het belangrijkste ingrediënt, werd het voorbije jaar 30% duurder. Ook andere bakkerijgrondstoffen zijn schaars en bijgevolg prijzig en dan moet de elektriciteitsafrekening nog komen. “Tot een half jaar geleden betaalde ik 1.400 euro per maand aan elektriciteit, als daar straks 20% bijkomt, dan moet ik dat natuurlijk op een of andere manier kunnen compenseren”, zegt een bakker uit Schoten.

116 reacties

 • peter maas

  1 maand geleden
  Er zou een wet moeten komen dat als de grondstofprijzen dalen dat de winkelprijs ook zoveel moet dalen,dat is pas eerlijk en logisch!
 • Jean Schepens

  1 maand geleden
  soms nieuw dakappartement op de zeedijk in Knokke Zoute op het oog ? ... NONKELJEAN
 • Johan Verbiest

  2 maanden geleden
  Alles stijgt 10 tot 30 percent terwijl pensioenen zakken,sinds enige tijd vijf euro minder per maand..Als alles zo blijft stijgen zal consument uiteindelijk minder gaan consumeren...vroeg of laat zal hunne frank wel vallen..
 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 maanden geleden
  Gezien aan een brood automaat. Kost enkele dagen geleden nog 2,50 euro en nu plots 2,20. Zijn broden bleven in zijn bak zitten zeker ? Vele bakkers bakken hun brood allang zelf niet meer. Aan "pateekes" en taarten bakken is veel meer te verdienen.
 • Marcus Vadis

  2 maanden geleden
  Staat brood nog in de index? Ik zie de index nog elke maand gaan stijgen als het zo verder gaat. Maar inderdaad de hoge prijs voor olieprodukten zal de economie kelderen dan zijn ze content.

Geld