Daimler heeft net als andere fabrikanten veel geld nodig voor de overstap naar elektrisch rijden.
Volledig scherm
Daimler heeft net als andere fabrikanten veel geld nodig voor de overstap naar elektrisch rijden. © EPA

Autofabrikant Daimler schrapt wereldwijd 1.100 managementfuncties

EconomieDe Duitse autofabrikant Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart, wil wereldwijd 1.100 managementfuncties schrappen. Dat blijkt uit een nota van de ondernemingsraad aan we werknemers.

4 reacties

 • Geert Simoens

  2 jaar geleden
  Toch nog iemand die het zgn middenkader wenst in te krimpen. Vergaderitis is het gevolg. Altijd bla bla, nooit luisteren naar het werkende kader en blijvende punten op de vergaderingen waar men nog maar eens wenst over te praten.... Gevolg: alles blijft zoals het was ondanks de vele kostelijke vergaderuren van dergelijke bende zgn managers....
 • raf janssens

  2 jaar geleden
  Verstandige beslissing. De meeste ondernemingen hebben een veel te groot waterhoofd en in verhouding te weinig handen.
 • Mario Tersago

  2 jaar geleden
  Begrijpelijk.. Als men een hoop overbetaalde, soms (niet altijd) onbekwame managers aan boord houdt.. Dan gaat men vroeg of laat in het personeelsbestand moeten schrappen.
 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  De laatste jaren miljarden verdient door de nieuwe reeksen. Iedereen kreeg tot 8000 eur bonus van de werknemers en nu om hun eigen geld "safe" te stellen, worden duizenden jobs weg gegooid, niemand opslag, enz... Maar de reuze bijdragen aan de aandeelhouders en de CEO's die zullen wel blijven. Zo zie je maar hoe het komt dat de rijken rijker worden, enz... Trouwens waarom moet de werknemer opdraaien voor de ontwikkelingskost voor electrisch rijden??
 1. HET DEBAT. Minister van Werk Dermagne (PS) wil vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk maken. Dit is jullie mening
  32

  HET DEBAT. Minister van Werk Dermagne (PS) wil vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk maken. Dit is jullie mening

  Het vanochtend gelanceerde voorstel van federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) om vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk te maken, houdt duidelijk de gemoederen bezig. De teller van het aantal lezersreacties is een halve dag later de kaap van 180 gerond. In de reacties schieten velen de plannen af, al vinden anderen het een interessant voorstel indien dit in tijd wordt beperkt. Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord, nu bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk.
 2. Europese en Amerikaanse beurzen veren weer recht na zwaarste verlies in maanden
  Play

  Europese en Amerikaan­se beurzen veren weer recht na zwaarste verlies in maanden

  De Europese en Amerikaanse beurzen veren voorlopig weer recht, na het zwaarste verlies in maanden. Oorzaak voor de terugval was het dreigende bankroet van de grote Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande. Wereldwijd heerst er wel nog onrust. De Japanse beursindex Nikkei eindigde met het grootste dagverlies in drie maanden. Het aandeel ging ook verder omlaag in Hongkong. En ook de bitcoin verloor verder aan waarde (meer dan 7 procent tot een niveau van bijna 40.000 dollar), daarna volgde wel weer licht herstel. Mocht Evergrande zijn schulden niet kunnen afbetalen, dan is dat ook een probleem voor honderden financiële instellingen die leningen hebben uitstaan bij het concern en dreigt een nieuwe schuldencrisis.

Geld