Audi zelf geeft voorlopig geen commentaar op het bericht van Handelsblatt.
Volledig scherm
Audi zelf geeft voorlopig geen commentaar op het bericht van Handelsblatt. © Ronald Wittek/dpa

Audi schrapt bijna 10.000 banen in Duitsland

EconomieDe Duitse autobouwer Audi gaat in Duitsland 9.500 banen schrappen tegen 2025. De ingreep maakt deel uit van een kostenbesparingsplan, zo heeft Audi bekendgemaakt.

10 reacties

 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  3 jaar geleden
  Mercedes heeft zonet op ARD (Tagenschau 17.00u)de reden v de 10000 afvloeiingen bekent gemaakt en 't is wel degelijk door de E manie en er zullen geen ander aange-nomen worden ,zover de 206000 nieuwe arbeidsplaatsen fabel.Er zullen nog meer sneuvelen de komende jaren .
 • Sven Scheerder

  3 jaar geleden
  Meneer Tamsyn 200000 jobs beseft u hoeveel er eerst verloren gaan denk aan techniekers , auto onderdelen fabrieken en winkels , revisie bedrijven , diesel specialisten enz enz allemaal mensen die er jaren voor gezorgd hebben dat u elke dag op uw werk raakt en in het weekend met vrouw en kindjes op stap kunt ! Wat doet u voor werk ? leuke kantoor Job zodat je nog wat boekjes kan lezen ?
 • Robert De Meulder

  3 jaar geleden
  Alle wagen ter wereld op elektriciteit en de Arabieren kunnen hun gazon sproeien met aardolie?????????Ik denk wel dat er vanuit die kant ook wat zal ondernomen worden.
 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  EV bestaan uit minder componenten, maar die componenten worden grotendeels door robotten gefabriceerd en geassembleerd. De industrie er rond (batterijen, laadinfrastructuur, digitalisatie, autonoom rijden, hernieuwbare elektriciteit ...) zal voor meer (hoogwaardige) jobs zorgen: tot 206.000 in de EU (bron: Cambridge Analytica). Op voorwaarde dat EV hier ingang vinden, anders zijn ze voor de Amerikanen en de Chinezen (zie de elektrische Mini van BMW).
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  3 jaar geleden
  De E wagen zal nog meer ontslagen brengen ,hij bestaat uit veel minder componen-ten,is duur en niet iedereen zal zich nog een wagen kunnen veroorloven zoals het ooit Ford zijn visie was dat hij wagens bouwde zodat ook de werkmens zich eentje kon veroorloven.Studie's in Duitsland hebben het voorspelt en de trein is nog maar net lopend en laat zich nu al voelen.
 1. Wall Street begint belangrijke Fed-week in het groen

  Wall Street begint belangrij­ke Fed-week in het groen

  De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Vooral aan het slot van de sessie verbeterde het sentiment. Beleggers waren in afwachting van de aanstaande beleidsvergadering van de Amerikaanse centralebankenkoepel. De Federal Reserve begint dinsdag aan zijn tweedaagse rentevergadering. Op woensdag volgt het rentebesluit en wordt de rente naar verwachting opnieuw met 0,75 procentpunt verhoogd, om de hoge inflatie te bestrijden.