Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © Thinkstock

Arbeiders presteren kwart minder uren in coronacrisis, bij bedienden is er een daling van 11 procent

De afgelopen maand maart hebben arbeiders een kwart minder uren gepresteerd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bij bedienden werd een daling van elf procent vastgesteld. Dat blijkt uit een studie van hr-dienstverlener Securex. Van het totale aantal beschikbare uren werd in maart 2020 slechts 58,6 procent gepresteerd door arbeiders en 76 procent door bedienden.

2 reacties

 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  Deze regering heeft het land in een grote crisis gestort waar we nog jaren voor gaan opdraaien want ze weten nog niet hoe er uit geraken
 • An Geuns

  1 jaar geleden
  Ik werk als bediende in een voedingsbedrijf en ben voor 50% economisch werkloos. De bonus bij de werkloosheidsuitkering, die de "regering" ons beloofd heeft, telt voor ons bedienden in een voedingsbedrijf niet. Politici roepen allerlei beloften uit, maar ik ben ervan overtuigd dat heel wat mensen deze extra bonus niet krijgen. Veel beloven en weinig geven doet de zot in vreugde leven.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Geld