EPA
Volledig scherm
© EPA

Apple waarschuwt voor risico’s van Europese regels rond digitale handel

Apple verzet zich tegen plannen van de Europese Unie voor nieuwe regels in de digitale handel. Het bedrijf waarschuwt voor negatieve gevolgen voor de consument. Zo heeft de iPhone-producent kritiek op het feit dat hij gedwongen zal worden om andere app stores op zijn producten toe te laten. Dat zou de veiligheid en privacy van gebruikers ernstig aantasten, zo betoogt Apple in een woensdag gepubliceerd document.

11 reacties

 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Ik heb Apple of een van hun toestellen nog nooit nodig gehad en voel mij als consument niet benadeeld en merk geen negatieve gevolgen. Ook met mijn privacy is alles dik in orde.
 • Walter Van Criekinge

  1 maand geleden
  Apple wil zijn monopolie gewoon behouden dat is alles. Al mensen er voor willen knielen als voor een totempaal dan moeten ze dat zelf weten, maar ik doe niet mee met zulk kuddegedoe.
 • Carlos Deleye

  1 maand geleden
  Al die gasten die hier moeilijk doen over Apple… Wel koop er dan geen …. Gebruikers van iPhone staan op hun veiligheid en degelijkheid en daar staat een prijs tegenover. Maar het topmodel van Samsung kost nog meer dan een iPhone maar daar wordt nooit iets over gezegd… Dus waarom altijd dat gezaag over Apple?? En dat niet alles beschikbaar is in de AppStore? Gelukkig maar, daardoor veel minder veiligheidsproblemen met een iPhone.
 • pascal Vanderlinden

  1 maand geleden
  Gelijk wel merk je koopt heeft zijn voordelen en nadelen. Zo ben ik voor de veiligheid van apple maar tegen de vele apps die betaald zijn. Google facebook tik tok twitter noem het maar op stuk voor stuk knabbelen ze aan je privacy en dus ook veiligheid. Gewoon omdat er bakken geld verdiend word met je gegevens. Iedere like of duimpje klikje geeft hen meer informatie over jezelf.
 • Alex Anders

  1 maand geleden
  Als dit zo doorgaat, koopt niemand nog meer Apple. Op elke andere telefoon heb je veel meer vrijheid, véél betere kwaliteit voor een lagere prijs en het is open-source dus je weet wat er met je gegevens gebeurd!
 1. Productieproblemen bij Nike en Adidas in Zuidoost-Azië: fabrieken sluiten om coronaverspreiding in te dammen
  1

  Productie­pro­ble­men bij Nike en Adidas in Zuid­oost-Azië: fabrieken sluiten om coronaver­sprei­ding in te dammen

  Enkele van de grotere schoenen- en kledingmerken zoals Nike en Adidas hebben productieproblemen door het sluiten van fabrieken in Zuidoost-Azië. Een aantal bedrijven dat producten maakt voor de merken zegt dat de autoriteiten fabrieken dichtgooien om verder verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kenners vrezen mede door de lage vaccinatiegraad in de regio nog meer productieproblemen. Dat kan weer gevolgen hebben voor het aanbod tijdens de aanstaande feestdagen in de Verenigde Staten en Europa.

Geld