EPA
Volledig scherm
© EPA

Apple op koers om dit jaar allereerste 'bedrijf van 1 biljoen' te worden

Als de techaandelen het in 2018 zo goed doen als vorig jaar, dan wordt gigant Apple mogelijk het allereerste bedrijf ter wereld met een marktwaarde van 1 biljoen dollar (830 miljard euro). Er zijn wel kapers op de kust: ook Alphabet (moederbedrijf van Google), Microsoft, Amazon en Facebook liggen in een mooie positie om de magische mijlpaal te bereiken.

35 reacties

 • Geert Matthys

  5 jaar geleden
  Allemaal gebakken lucht bedrijven, beter investeren in tastbare assets
 • Bart De Groote

  5 jaar geleden
  iPhone X is inderdaad serieus overpriced. Voor mij was het alleszins de trigger om eens te gaan kijken wat Samsung te bieden had met hun S8. Super tevreden van mijn overstap! Meer vrijheid, meer features, even snel, helft van de prijs. Moet er nog zand zijn? Ik ga alleszins niet meer terug. En dat het Apple puur aan zichzelf te danken.
 • Paul van de velde

  5 jaar geleden
  Heb nog steeds geen smatphone en ervaar geen enkel gemis. Heb beide handen vrij, krijg geen spierkrampen in mijn duimen en loop niet als een zombie over straat naar een schermpje te staren. Is er iets dringend bellen ze wel op mijn gsm want op sms'jes reageer ik niet. Wat is het leven toch mooi.
 • Steve Warson

  5 jaar geleden
  Het hapje uit het Apple logo vertegenwoordigt de kostprijs van de producten, de rest is winst. Hoogmoed komt voor de val. Huawei is nu al de derde grootste producent.
 • JohnLeCarree

  5 jaar geleden
  Elk zijn goesting natuurlijk Anna b. Maar koopt Apple dan via Samsung hun eigen gekopieerde schermen? En Mike m. Ik ben een gewone mens die bij alle soorten mensen komt. Heb al meer iPhones bij de lagere klasse gezien dan anders om. Maar zoals gezegt elk koopt wat hij wil.
 1. ANALYSE. Voor 576 supermarkten in ons land dreigt faillissement: “Onvermijdelijk dat winkels zullen sluiten”
  PREMIUM

  ANALYSE. Voor 576 supermark­ten in ons land dreigt faillisse­ment: “Onvermij­de­lijk dat winkels zullen sluiten”

  Het plan van Delhaize om 128 winkels te verzelfstandigen is nog maar het begin. De hele supermarktsector in ons land staat aan de rand van de afgrond. De vraag lijkt niet óf er iemand valt, maar wel wanneer dat zal gebeuren. “Het is onvermijdelijk dat er winkels zullen sluiten”, valt te horen. En dat heeft impact op de manier waarop we in de toekomst inkopen doen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.