Vliegtuigen staan tegenwoordig werkloos op het tarmac, vooral in Europa. Het enige wat bij de maatschappijen nog vliegt tegenwoordig, is geld ... de deur uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Vliegtuigen staan tegenwoordig werkloos op het tarmac, vooral in Europa. Het enige wat bij de maatschappijen nog vliegt tegenwoordig, is geld ... de deur uit. © AFP

ANALYSE. De toekomst van de luchtvaart: “Tijd van spotgoedkope vliegtickets keert niet meer terug”

Gaat de vlieger weer op voor de luchtvaartindustrie? De turbulentie was nooit groter: het virus blijft woekeren, commercieel interessante zakenreizigers vergaderen vandaag vrolijk thuis en overheden willen van faillissement geredde maatschappijen ecologischer doen vliegen. Maar in duurzaam zit ook 'duur'. "Het herstel zal nog jaren vergen en de tijd van spotgoedkope vliegtickets keert niet meer terug."

41 reacties

 • Sam Bedfort

  2 jaar geleden
  Zowel de politiek, als de privé zullen de burgers pluimen nu.
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Vliegen is een enorme aanslag op de longen van mensen en ook de grootste reden dat virussen zich snel kunnen verspreiden. Verbieden die rotzooi, we hebben het nergens voor nodig.
 • Anthony Daele

  2 jaar geleden
  Binnen de 2 dagen als het weer mag zit alles propvol. Heel zeker van!
 • Carolus Vif

  2 jaar geleden
  Maurice Verheyen de spoorwegen krijgen al jaaaaen miljarden steun ze zijn nog nooit zelfbedruipend geweest hoog tijd dat de gebruikers de werkelijke prijs gaan betalen
 • Jacques Mertens

  2 jaar geleden
  Er zullen veel maatschappijen zijn die profiteren van de situatie dat iedereen terug wil vliegen, maar op een bepaald moment houdt de euforie op, en dan komen de goedkope tickets terug.