Vliegtuigen staan tegenwoordig werkloos op het tarmac, vooral in Europa. Het enige wat bij de maatschappijen nog vliegt tegenwoordig, is geld ... de deur uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Vliegtuigen staan tegenwoordig werkloos op het tarmac, vooral in Europa. Het enige wat bij de maatschappijen nog vliegt tegenwoordig, is geld ... de deur uit. © AFP

ANALYSE. De toekomst van de luchtvaart: “Tijd van spotgoedkope vliegtickets keert niet meer terug”

Gaat de vlieger weer op voor de luchtvaartindustrie? De turbulentie was nooit groter: het virus blijft woekeren, commercieel interessante zakenreizigers vergaderen vandaag vrolijk thuis en overheden willen van faillissement geredde maatschappijen ecologischer doen vliegen. Maar in duurzaam zit ook 'duur'. "Het herstel zal nog jaren vergen en de tijd van spotgoedkope vliegtickets keert niet meer terug."

41 reacties

 • Ben Watford

  12 uur geleden
  Zowel de politiek, als de privé zullen de burgers pluimen nu.
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Vliegen is een enorme aanslag op de longen van mensen en ook de grootste reden dat virussen zich snel kunnen verspreiden. Verbieden die rotzooi, we hebben het nergens voor nodig.
 • Anthony Van Daele

  1 maand geleden
  Binnen de 2 dagen als het weer mag zit alles propvol. Heel zeker van!
 • Carolus Vif

  1 maand geleden
  Maurice Verheyen de spoorwegen krijgen al jaaaaen miljarden steun ze zijn nog nooit zelfbedruipend geweest hoog tijd dat de gebruikers de werkelijke prijs gaan betalen
 • Jacques Mertens

  2 maanden geleden
  Er zullen veel maatschappijen zijn die profiteren van de situatie dat iedereen terug wil vliegen, maar op een bepaald moment houdt de euforie op, en dan komen de goedkope tickets terug.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den

Geld