John Kerry, klimaatgezant voor de VS.
Volledig scherm
John Kerry, klimaatgezant voor de VS. © REUTERS

Amerikaanse klimaatgezant wil “oorlogsmentaliteit” voor aanpak klimaatverandering

De wereld moet een “oorlogsmentaliteit” hanteren om de uitdagingen van de klimaatopwarming het hoofd te bieden. Dat zegt John Kerry, de klimaatchef van de Amerikaanse regering. Hij vraagt ontwikkelingsbanken om hun groene financieringsinspanningen op te voeren.

10 reacties

 • Jos heijens

  1 jaar geleden
  in plaats van al dat gedoe moeten ze gewoon bomen planten , overal méér bomen in plaats van om te zagen en te gebruiken voor brandstof , bomen nemen het CO2 uit de lucht en geven zuurstof in de plaats , houden overal het grond tegen het water dat valt enz, houd de temperatuur tegen , geven dieren en planten etc. beschutting , kortom gewoon meer bomen , dat is nu toch niet zo moeilijk om dat te begrijpen , nee ze halen bomen weg om aan de grondstof voor de accu,s te gaan halen , zo groen zijn ze
 • dirk andelhofs

  1 jaar geleden
  Een oorlogsmentaliteit zal inderdaad nodig zijn willen de planeet nog min of meer leefbaar houden voor onze kinderen. Velen hebben te lang hun kop in het zand gestoken, en gedaan alsof er niks aan de hand was, terwijl we al tientallen jaren weten dat de mens (en alleen de mens) verantwoordelijk is voor de klimaatcatastrofe die zich vandaag voltrekt.
 • Yves Steenssens

  1 jaar geleden
  @ Freddie Heel juist , maar wanneer gaan we onze astronomische energieverspilling door winstobjecten met olie aanpakken ? - goed voor 10 X fossiel ons kernpark : LEZ (10.000 L brandstof vervangen van één voertuig gemiddeld) Automomentkeuring (rij netto van 25 km tankwagens jaarlijks verplaatsing voertuigenpark) - Lichten aan rijden verbod - Globalisatie -Oosterweel verkeerd (komt al uit) - Globalisatie ( havenuitbreidingen ??) - Hedwige P onder w) Eco en Certificat handel - kortom de waanzin
 • Freddie Lamers

  1 jaar geleden
  Biden wil helemaal niks, die leest braaf op wat hem onder zijn neus geschoven wordt. De globalistische wereldorde heeft hem dat bevolen. De klimaathysterie gaat gebruikt worden om de mensen in hun vrijheid te beperken. Klimaat lock downs zijn ook niet uit gesloten. Corona was niets. Dit gaat vele malen erger worden.
 • André Hermans

  1 jaar geleden
  De klimaatverandering staat in de eerste plaats ten dienste van de groene hebzuchtigen. De klimaatveranderingen blijven voortduren en gezien het door ESA/NOAA uitgestippeld traject van de magnetische polen, zullen de hittegolven na 2023/2024 weer jaarlijkse kost zijn. Het klimaatmodel van het IPCC op basis van CO2 is manipuleerbaar, het traject van de magnetische polen en het gedrag van de zon niet.