ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Ambtenarenweddes en sociale uitkeringen stijgen wellicht dit najaar

GeldHet Planbureau verwacht dat de spilindex in september zal worden overschreden. Daardoor zullen de sociale uitkeringen in oktober en de ambtenarenweddes in november met 2 procent stijgen.

19 reacties

 • Luc Van Bogaert

  4 jaar geleden
  De gepensioneerden tellen niet mee.
 • Jan Van Rompaey

  4 jaar geleden
  Heb ik een gevoelige snaar geraakt?
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Er zijn er die vooral heel sterk zijn in het promoten van afpakken, gedreven door dwaze afgunst. Ze zouden er bijna een cultuur van maken, Jan Van Rompaey. En daarna zijn ze verwonderd dat ze ook bij de afgepakten gaan behoren.
 • Bob Boomer

  4 jaar geleden
  " Dat is een gevolg van de elektriciteitsprijs. Die is minder gedaald dan verwacht". Gedaald ! Gestegen ja. De prijs kWh voor 'nacht' is verdemme duurder geworden dan die voor 'daluren', wat decennia lang omgekeerd was. Accumulatie hé. 1x maar geen 2x Tommelein, rot op met je zonnepanelen.
 • Yvan Lissens

  4 jaar geleden
  Pensioenen en invaliditeitsuitkeringen oké, maar langdurige werkloosheid en leefloners moet men ervan tussen filteren. Het verschil tussen werken en niet (willen) werken is te klein, waarom zou men elke dag gaan werken voor een 100 euro op een maand extra?
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Ook Europese beurzen openen met fors verlies na 'flash crash' op Amerikaanse markten, beurs van Tokio tuimelt naar beneden

  Ook Europese beurzen openen met fors verlies na 'flash crash' op Amerikaan­se markten, beurs van Tokio tuimelt naar beneden

  De Europese beurzen zijn vanochtend met grote verliezen geopend, nadat eerder op de dag ook de aandelenbeurs in Japan hard onderuit ging bij de opening. De Bel20 ging 3,7 procent in het rood. De aandelenmarkten gaan daarmee de zware koersverliezen van gisteren op Wall Street achterna. Daar verloor sterindex Dow Jones gisteren bijna 1.600 punten op één dag, een ongeziene daling, om 4,6 procent lager te eindigen. De grootste puntendaling op één dag sinds de financiële crisis van 2008.

Geld