EPA
Volledig scherm
© EPA

Amazon verhoogt minimumloon voor personeel in VS

Webwinkelgigant Amazon gaat het minimumloon voor zijn werknemers in de Verenigde Staten verhogen. Het laagste uurtarief voor werknemers en tijdelijke arbeidskrachten is vanaf 1 november 15 dollar (13 euro), maakte het Amerikaanse bedrijf bekend. 

1 reactie

  • Ludwig VdB

    4 jaar geleden
    Ik vind het goed om te weten wat iemand in een ander land verdient, ook in euro's maar maak dan aub ook eens een vergelijking van de levensstandaard en de levensduurte in dat land zodat we echt weten of men veel of weinig verdient.Soms zegt men dat iemand maar 300 euro netto verdient per maand maar als de levensduurte 10X lager ligt dan bij ons is hij niet slecht betaalt en ook als sommige luxeproducten daar niet gangbaar zijn verdient men soms ook goed genoeg.
  1. Undercoverjournalist: "Werknemers Amazon plassen in flessen, alleen dan kunnen ze hun targets halen"

    Undercover­jour­na­list: "Werknemers Amazon plassen in flessen, alleen dan kunnen ze hun targets halen"

    Dat de werkomstandigheden bij Amazon niet top of the bill blijken te zijn, is geen geheim. Maar de toestand is vaak nog schrijnender dan gedacht. Een undercoverjournalist ontdekte onder meer dat werknemers - die aan de slag zijn in een magazijn van de internetgigant in het Verenigd Koninkrijk - in flessen plassen om geen tijd te verliezen en zodoende hun doelstellingen te kunnen halen.