In het boek 'De belastingAANSLAG' legt Johan Daelemans uit hoe een volgens hem verkeerde belastingaanslag van 230.000 euro - intussen 10 jaar geleden - hem heeft getekend voor het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
In het boek 'De belastingAANSLAG' legt Johan Daelemans uit hoe een volgens hem verkeerde belastingaanslag van 230.000 euro - intussen 10 jaar geleden - hem heeft getekend voor het leven. © Photo News

Als je plots 230.000 euro moet betalen: Johan (59) vecht al meer dan tien jaar om fout van fiscus recht te zetten

Te betalen: 229.080,81 euro. Het kostte Johan Daelemans (59) vijf minuten om te vinden hoe de vergissing gebeurd was, maar na meer dan tien jaar is het hem nog steeds niet gelukt om die recht te zetten. Hij kan er intussen een dik boek over schrijven en dat heeft hij ook gedaan. “De overheid heeft mijn gezin een financiële enkelband omgedaan. Of het ooit opgelost geraakt? Ik weet het niet.”

41 reacties

 • lilianne van neylen

  1 jaar geleden
  Ze hebben net zoveel onmogelijke regeltjes gemaakt om ervoor te zorgen dat zekerJan-met-de -pet, en dus ook de meeste controleurs, niet meer kunnen volgen. Voor de rijken en de top van dit land en , en dus ook vele politici, hebben ze daarmee carte blanche gecreeerd!
 • Bruno Geldhof

  1 jaar geleden
  Allez we zijn niet alleen die met belastingsonzin te maken krijgen. In België willen ze zogezegd vanalles stimuleren maar het potje dat ze er bij de belastingen van maken doet je besluiten om juist niks te doen om toch maar wat meer gemoedsrust te hebben. Als ze nu eens zouden beginnen met 90% van de regeltjes te schrappen, zou al wat eenvoudiger zijn.
 • Freddy Van Groens

  1 jaar geleden
  In België moet je de juiste mensen kennen of je kan niets oplossen.
 • wesley christiaens

  2 jaar geleden
  Dat heb je met een belastingwet kluwen waar niemand nog aan uit kan. De ambtenaren moet je ook niet beschuldigen want die kunnen er meestal zelf niet meer aan uit. Hoe meer wetten en regels hoe oneerlijker het eraan toe gaat.
 • Michel Jacobs

  2 jaar geleden
  Ik kan iedereen uit persoonlijke ervaring alleen dit aanraden: als dergelijke onzin niet snel opgelost raakt, zeer agressief reageren met een advocaat en zo veel mogelijk verantwoordelijken laten dagvaarden. Indien ze buitenambtelijk gehandeld hebben zelfs ten persoonlijke titel. Het gerecht maalt traag, maar het is de enige manier om je gelijk te halen tegen onwillige ambtenaren, want dat is natuurlijk het probleem hier. Hoe eerder je begint te procederen, hoe minder lang het duurt.