Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

“Als België verlaagd btw-tarief wil voor sterilisatie van katten, waarom dan geen voor boekentassen?”

Budgettair is september voor veel gezinnen met schoolgaande kinderen een lastige maand. Daar heeft de coronacrisis ook niets aan verbeterd, integendeel. Michel Maus, belastingexpert in ons geldpanel, ziet mogelijkheden om ouders een extra fiscaal ruggensteuntje te geven, maar dan moet ons land wel eerst nog even langs ‘Start’ (in dit geval: Europa) passeren.

 1. Mails beantwoorden voor je weer aan de slag gaat? Experts vertellen hoe je werkstress kan vermijden na je vakantie
  PREMIUM

  Mails beantwoor­den voor je weer aan de slag gaat? Experts vertellen hoe je werkstress kan vermijden na je vakantie

  Je komt net terug uit verlof, neemt plaats aan je bureau en ziet meteen een overvolle mailbox op je afstormen. Pure horror! Hoe pak je de overvloed aan mailtjes aan en hoe beperk je de stress op je eerste werkdag na een deugddoende vakantie? En is het een goed idee om werknemers zelf te laten kiezen hoeveel vakantie ze nemen? Twee arbeidsexperts leggen het uit.
 2. Wie betaalt coronafactuur? “Echt rijken zijn niet meer aan hogere belastingstarieven onderworpen”
  PREMIUM

  Wie betaalt coronafac­tuur? “Echt rijken zijn niet meer aan hogere belastings­ta­rie­ven onderwor­pen”

  Betalen rijke mensen effectief minder belastingen, en zouden zij dus de coronamaatregelen moeten financieren? Het is een vraag die zich volgens Michel Maus, fiscaal expert in ons geldpanel, niet zomaar laat beantwoorden. Hij gaat in op de belastingen waar zelfs de superrijken in ons land niet aan kunnen ontsnappen en stelt vast dat er enkele scheeftrekkingen zijn in de regels. “Zo zijn fiscale uitzonderingen in een aantal gevallen zeer voordelig voor de rijksten van de samenleving.”
 1. Overlegcomité keurt aanpak voor nationaal herstelplan goed

  Overlegco­mité keurt aanpak voor nationaal herstel­plan goed

  De verschillende regeringen van het land hebben binnen het Overlegcomité het startschot gegeven voor het nationale herstelplan. Dat Belgische 'Plan voor Herstel en Veerkracht' is nodig om aanspraak te kunnen maken op de middelen uit het Europese herstelplan. De eerste werkgroepen gaan deze week nog aan de slag. Tegen het einde van het jaar moet er een akkoord zijn over de intra-Belgische verdeling en tegen april moet de finale versie van het plan naar Europa gestuurd worden. Dat staat te lezen in een persbericht van premier Alexander De Croo (Open Vld).
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit

Geld