Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

“Als België verlaagd btw-tarief wil voor sterilisatie van katten, waarom dan geen voor boekentassen?”

Budgettair is september voor veel gezinnen met schoolgaande kinderen een lastige maand. Daar heeft de coronacrisis ook niets aan verbeterd, integendeel. Michel Maus, belastingexpert in ons geldpanel, ziet mogelijkheden om ouders een extra fiscaal ruggensteuntje te geven, maar dan moet ons land wel eerst nog even langs ‘Start’ (in dit geval: Europa) passeren.

  1. Wie betaalt coronafactuur? “Echt rijken zijn niet meer aan hogere belastingstarieven onderworpen”
    PREMIUM

    Wie betaalt coronafac­tuur? “Echt rijken zijn niet meer aan hogere belastings­ta­rie­ven onderwor­pen”

    Betalen rijke mensen effectief minder belastingen, en zouden zij dus de coronamaatregelen moeten financieren? Het is een vraag die zich volgens Michel Maus, fiscaal expert in ons geldpanel, niet zomaar laat beantwoorden. Hij gaat in op de belastingen waar zelfs de superrijken in ons land niet aan kunnen ontsnappen en stelt vast dat er enkele scheeftrekkingen zijn in de regels. “Zo zijn fiscale uitzonderingen in een aantal gevallen zeer voordelig voor de rijksten van de samenleving.”
  2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
  1. Mails beantwoorden voor je weer aan de slag gaat? Experts vertellen hoe je werkstress kan vermijden na je vakantie
    PREMIUM

    Mails beantwoor­den voor je weer aan de slag gaat? Experts vertellen hoe je werkstress kan vermijden na je vakantie

    Je komt net terug uit verlof, neemt plaats aan je bureau en ziet meteen een overvolle mailbox op je afstormen. Pure horror! Hoe pak je de overvloed aan mailtjes aan en hoe beperk je de stress op je eerste werkdag na een deugddoende vakantie? En is het een goed idee om werknemers zelf te laten kiezen hoeveel vakantie ze nemen? Twee arbeidsexperts leggen het uit.

Geld