Isolatie plaatsen van een plafond. Sinds juli 2018 is het onder regelgeving mogelijk om onbelast bij te klussen.
Volledig scherm
PREMIUM
Isolatie plaatsen van een plafond. Sinds juli 2018 is het onder regelgeving mogelijk om onbelast bij te klussen. © Getty Images

Alles wat je moet weten over onbelast bijverdienen

Sinds onbelast bijverdienen een jaar geleden mogelijk werd, maakten al 14.005 Belgen gebruik van het systeem. Samen verdienden ze bijna 27 miljoen euro met hun klusjes, waarop ze geen belastingen of socialezekerheidsbedragen hoeven te betalen. Hoe ga je te werk als je af en toe een klusje opknapt voor kennissen? De regels voor onbelast bijverdienen helder uitgelegd.

26 reacties

 • maurice snelders

  2 jaar geleden
  De meeste drug dealers zijn ook zwart werkers.. Hoeveel pakken die PER Dag???
 • Ivan Willems

  2 jaar geleden
  Ik ging een radiator bijhangen in de garage. Belde een zelfstandige op. Met veel geblaas en gedoe heb ik hem de deur gewezen. Waarom??? Meneer had geen goesting ( mijn inziens) omdat het maar prullen zijn. Waarom dan afgeven op iedereen die dit werkje wel wilt doen als bijverdienste???? Sukkelaars toch!!!
 • Jan Sierens

  2 jaar geleden
  regularisatie is de nieuwe cadeautjes politiek. Met deze wordt maat liefst 27 miljoen euro zwart geld geregulariseerd per jaar. En het bedrag zal elk jaar hoger worden. Wij zullen wel wat meer belasting betalen om deze klucht wee te compenseren.
 • Ronald Van Beneden

  2 jaar geleden
  Dat zijn de regels. In werkelijkheid wordt geen enkele nageleefd. Kijk naar de belastinginkomsten. Een grote oplichting georganiseerd door de rechtse regering om ons sociaal bestel af te breken. Controle niks, nada, geen. Als iedereen zijn belastingen betaald hebben we geen regering van knoeiers nodig en is de bgroting verzekerd van een ruim overschot.
 • Erwin De Meyer

  2 jaar geleden
  Je kunt geen " vakman " strikken om een lekkende kraan te laten herstellen. Dan kan je al niet anders dan iemand te laten komen die klusjes doet.
 1. HET DEBAT. Minister van Werk Dermagne (PS) wil vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk maken. Dit is jullie mening
  32

  HET DEBAT. Minister van Werk Dermagne (PS) wil vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk maken. Dit is jullie mening

  Het vanochtend gelanceerde voorstel van federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) om vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk te maken, houdt duidelijk de gemoederen bezig. De teller van het aantal lezersreacties is een halve dag later de kaap van 180 gerond. In de reacties schieten velen de plannen af, al vinden anderen het een interessant voorstel indien dit in tijd wordt beperkt. Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord, nu bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk.

Geld