Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © BELGA

Alles over ons nieuw eetgedrag: wat eten we nu meer, wat eten we minder, van welke voeding hebben we straks te veel, en van wat te weinig?

We gaan minder naar de supermarkt. Normaal twee à drie keer per week. Nu nog één keer. Maar we kopen veel meer. Met een boodschappenlijstje voor de hele week in de hand, slepen we meer verse producten aan dan gewoonlijk. En dan trekken we onze keukens in. Schaarste is er niet. De wereldwijde voedselhandel houdt stand. Toch dreigt veel te veranderen, want er is te veel vlees om in te vriezen, en Franse vissers gooien nu al gevangen vis terug overboord. Waar dreigen we te veel van te hebben, en van wat te weinig?

7 reacties

 • Lydia Appelmans

  10 maanden geleden
  Tegenwoordig zijn er meer experten dan andere mensen
 • kapitein zeppos

  10 maanden geleden
  Dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken ! En overdaad schaadt de gezondheid altijd !
 • etienne bies

  10 maanden geleden
  Alcohol +20% valt nogal mee gezien de horeca gesloten is.
 • Emi Hergersberg

  10 maanden geleden
  Ik heb alles in huis en winkel slechts drie keer per maand. Dat is een grote besparing in tijd en verplaatsingen. Winkels die elke dag met een speciale promotie uitpakken... daar laat ik me niet aan vangen. :-)
 • pol van de velde

  10 maanden geleden
  Verspilling in naam van de steeds verplicht stijgende economie. Het gevolg is dat er drie keer meer voedsel geteeld wordt dan er gegeten wordt. Overvloed is het modewoord van de financiële wereld, want zonder die verspilling werken de financiële markten niet volgens een vooraf bepaald stramien. De kleintjes moeten nog steeds de groten voeden, ook met geld.
 1. Winkelkar nooit zo duur door promoverbod dat niet nodig was
  PREMIUM

  Winkelkar nooit zo duur door promover­bod dat niet nodig was

  Er is iets vreemds aan de hand in onze supermarkten. Net nu we met z'n allen 'in ons kot' moeten blijven om te eten en drinken, stijgen de prijzen aanzienlijk. Zijn we het slachtoffer van onze eigen hamsterwoede? Om die in te dijken kwam er een verbod op promoties. Een verbod dat wellicht zinloos was... maar dat de prijzen wél de hoogte injoeg. HLN dook in de cijfers: bij zo’n 1.500 producten was er een stijging van 10 procent of zelfs meer. En wie op 30 maart ging winkelen, betaalde zich blauw.
 1. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park

 2. Zoveel lieveheersbeestjes zag je nog nooit bij elkaar!
  Play

  Zoveel lieveheers­beest­jes zag je nog nooit bij elkaar!

Geld