BELGAIMAGE
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGAIMAGE

Alle bedrijfswagens vanaf 2026 elektrisch: wat betekent dat voor u? Al uw vragen beantwoord

Vanaf 2026 moeten alle 650.000 salariswagens in ons land elektrisch worden. De ministerraad bereikte daarvoor vannacht een akkoord over de nieuwe fiscaliteit voor CO2-emissievrije voertuigen. Zal u nog zelf een wagen kunnen uitkiezen? En hoe zal u dat voelen in uw portemonnee? Hier beantwoorden we al uw vragen.

265 reacties

 • Johnny L Verhoeven

  1 maand geleden
  Ik moet nu een nieuwe wagen kiezen. Wachttijd 8 tot 12 maanden. Ondertussen diesel ik lekker verder.
 • Guido Hollevoet

  2 maanden geleden
  Hollevoet Guido Je kan ook thuis een gasgenerator plaatsen van 30KW. Laden in 2 uur voor 20 euro , 60 kw Alles omzeild, ook goed voor gezinnen met 2-3 ... autos
 • johny vanderlinden

  2 maanden geleden
  Hoe komt het dat onze groot lichten in Brussel dan nog niet met een elektrische wagen rijden? Als dat zo goed is voor de mensen dan toch ook voor hen.
 • Erwin De Meyer

  2 maanden geleden
  En op reis allemaal in de oplaadfile.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Als m'n milieuvriendelijke bedrijfswagens wil die hetzelfde presteren als benzinewagens waarom word dan niet naar LPG en CNG gekeken. Dit is milieuvriendelijk (ik krijg elk jaar een premie van 100€ als milieuvriendelijke LPG wagen), de prestaties zijn hetzelfde, je kan direct voltanken, de ringtanken die m'n gebruikt zijn veel veiliger dan een benzinetank, het verbruik is heel goedkoop, voor 20€ kan je 500 km rijden. Ik zou geen elektrische wagen willen voor eigen gebruik.
 1. HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken?

  HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektri­sche bedrijfswa­gens fiscaal aantrekke­lijk te maken?

  De federale regering heeft een akkoord bereikt over de vergroening van het woon-werkverkeer. Vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaalvriendelijk regime. In het begin zullen ze 100 procent fiscaal aftrekbaar zijn, maar die aftrekbaarheid wordt geleidelijk verminderd. Wat denk jij? Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
 2. Van Peteghem: “We willen niet enkel wagenpark vergroenen, maar ook drempels mobiliteitsbudget wegwerken”

  Van Peteghem: “We willen niet enkel wagenpark vergroenen, maar ook drempels mobili­teits­bud­get wegwerken”

  De federale regering heeft in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over de vergroening van de bedrijfswagens. Vanaf 2026 moeten emissievrije bedrijfswagens de norm worden. Er komen ook stimulansen om meer laadpalen te plaatsen en het mobiliteitsbudget wordt vereenvoudigd. “Dit is een heel belangrijke stap voor de vergroening van het wagenpark en de verduurzaming van de mobiliteit”, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) aan HLN LIVE.

Geld