BELGAIMAGE
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGAIMAGE

Alle bedrijfswagens vanaf 2026 elektrisch: wat betekent dat voor u? Al uw vragen beantwoord

Vanaf 2026 moeten alle 650.000 salariswagens in ons land elektrisch worden. De ministerraad bereikte daarvoor vannacht een akkoord over de nieuwe fiscaliteit voor CO2-emissievrije voertuigen. Zal u nog zelf een wagen kunnen uitkiezen? En hoe zal u dat voelen in uw portemonnee? Hier beantwoorden we al uw vragen.

265 reacties

 • Johnny L Verhoeven

  1 jaar geleden
  Ik moet nu een nieuwe wagen kiezen. Wachttijd 8 tot 12 maanden. Ondertussen diesel ik lekker verder.
 • Guido Hollevoet

  1 jaar geleden
  Hollevoet Guido Je kan ook thuis een gasgenerator plaatsen van 30KW. Laden in 2 uur voor 20 euro , 60 kw Alles omzeild, ook goed voor gezinnen met 2-3 ... autos
 • Johny vanderlinden

  1 jaar geleden
  Hoe komt het dat onze groot lichten in Brussel dan nog niet met een elektrische wagen rijden? Als dat zo goed is voor de mensen dan toch ook voor hen.
 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  En op reis allemaal in de oplaadfile.
 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  Als m'n milieuvriendelijke bedrijfswagens wil die hetzelfde presteren als benzinewagens waarom word dan niet naar LPG en CNG gekeken. Dit is milieuvriendelijk (ik krijg elk jaar een premie van 100€ als milieuvriendelijke LPG wagen), de prestaties zijn hetzelfde, je kan direct voltanken, de ringtanken die m'n gebruikt zijn veel veiliger dan een benzinetank, het verbruik is heel goedkoop, voor 20€ kan je 500 km rijden. Ik zou geen elektrische wagen willen voor eigen gebruik.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. Van Peteghem: “We willen niet enkel wagenpark vergroenen, maar ook drempels mobiliteitsbudget wegwerken”

  Van Peteghem: “We willen niet enkel wagenpark vergroenen, maar ook drempels mobili­teits­bud­get wegwerken”

  De federale regering heeft in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over de vergroening van de bedrijfswagens. Vanaf 2026 moeten emissievrije bedrijfswagens de norm worden. Er komen ook stimulansen om meer laadpalen te plaatsen en het mobiliteitsbudget wordt vereenvoudigd. “Dit is een heel belangrijke stap voor de vergroening van het wagenpark en de verduurzaming van de mobiliteit”, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) aan HLN LIVE.