Minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).
Volledig scherm
Minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). © Photo News

Al vijfduizend inbreuken op tijdelijke werkloosheid

De Rijksdienst voor ­Arbeidsvoorziening (RVA) heeft al bijna vijfduizend misbruiken vast­gesteld bij het systeem van tijdelijke werkloosheid door corona. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

 1. Werkexpert Stijn Baert heeft één belangrijke conclusie na 2020: “Arbeidsmarktbeleid moet een Vlaamse bevoegdheid worden”
  PREMIUM

  Werkexpert Stijn Baert heeft één belangrij­ke conclusie na 2020: “Arbeids­markt­be­leid moet een Vlaamse bevoegd­heid worden”

  Werkexpert Stijn Baert ruilde dit jaar zijn professorenkamer deeltijds voor het epicentrum van de politiek. Hij adviseerde de Vlaamse Regering over haar economische relance. Daarbij trok hij soms grote ogen, bijvoorbeeld toen bleek dat Vlaanderen haar tijdelijk werklozen gewoonweg niet kon bijscholen omdat de VDAB niet wist wie ze waren. De conclusie is voor hem duidelijk: “De kijk op de arbeidsmarkt boven en beneden de taalgrens is zo verschillend, dat hervormingsplannen vaak neerkomen op stilstand.”
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"

Geld