Over de veiligheid van bankapps hoef je je niet meteen veel zorgen te maken, zegt Michaël Van Droogenbroeck: "De apps zelf zijn veilig en betrouwbaar"
Volledig scherm
PREMIUM
Over de veiligheid van bankapps hoef je je niet meteen veel zorgen te maken, zegt Michaël Van Droogenbroeck: "De apps zelf zijn veilig en betrouwbaar" © Steven Richardson

Al je geldzaken online regelen wegens corona? Onze expert ziet vooral voordelen

Ook wie tot voor kort nog naar het bankloket ging om een overschrijving te doen of om informatie over de rekening op te vragen, wordt nu gevraagd dat digitaal te doen. Bankkantoren zijn door de coronamaatregelen enkel nog open op afspraak. Waarom niet meteen van de nood een deugd maken en kijken of het niet loont om die digitale ommekeer ook op andere aspecten te maken? Geldexpert Michaël Van Droogenbroeck legt de voordelen naast de nadelen. 

 1. Wat als je tijdens vakantie in quarantaine moet? Geldexpert over gevolgen van coronavirus voor jouw portemonnee
  PREMIUM

  Wat als je tijdens vakantie in quarantai­ne moet? Geldexpert over gevolgen van coronavi­rus voor jouw portemon­nee

  De voorbije weken stonden in het teken van het coronavirus. Ook ons land ontsnapt niet aan de epidemie. Hoe dat virus zich de komende weken verder verspreidt, is koffiedik kijken. Maar het is niet uitgesloten dat jouw reisplannen of je werk daardoor doorkruist worden. Wie betaalt in dat geval de kosten? Onze expert Michaël Van Droogenbroeck belicht enkele financiële vragen.
 2. Huis openbaar kopen of verkopen via biddit.be? Onze financieel expert legt spelregels uit
  PREMIUM

  Huis openbaar kopen of verkopen via biddit.be? Onze financieel expert legt spelregels uit

  Denk je bij een ‘openbare verkoop’ nog steeds aan het achterafzaaltje van een café waar potentiële kopers tegen elkaar opbieden en de notaris na afloop een rondje geeft? Dat is helemaal verleden tijd. Bij meer dan vier op de vijf woningen die vandaag openbaar worden verkocht, gebeurt dat online. Bieden kan daardoor makkelijker dan ooit, maar let op alle spelregels. Want een bod is een bod! Onze expert Michaël Van Droogenbroeck legt uit hoe het allemaal werkt.
 1. Te veel bijverdienen tijdens uw pensioen kan een dure grap worden
  PREMIUM

  Te veel bijverdie­nen tijdens uw pensioen kan een dure grap worden

  Oud is niet out. Het is niet omdat het pensioen lonkt dat u ook niet meer professioneel actief zou willen blijven. Voor sommigen is dat zwarte gat bepaald geen leuk vooruitzicht, voor anderen is de financiële terugval moeilijk. De voorbije jaren zijn er heel wat maatregelen genomen waardoor u kan blijven werken en verdienen in combinatie met uw pensioen. Het mag en het kan, maar let wel op want in sommige gevallen kan u uw pensioen tijdelijk kwijtspelen als u te veel verdient. Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck geeft antwoord op enkele veelgestelde vragen.
 2. Hoe je portefeuille wapenen tegen corona? “Ook goud wordt liever ingeruild voor cash”
  PREMIUM

  Hoe je portefeuil­le wapenen tegen corona? “Ook goud wordt liever ingeruild voor cash”

  De crisis door het coronavirus en de maatregelen om die in te dijken zorgen voor nooit geziene effecten. Beleggers zagen de voorbije maand de koersen met gemiddeld 40 procent naar beneden donderen. Ook kwaliteitsaandelen zijn daardoor flink gezakt. Anderzijds is het einde van die turbulente weken allicht nog niet in zicht. Hoe kan je toch jouw portefeuille wapenen? Onze geldexpert Michaël Van Droogenbroeck geeft advies.