De eerste minister van Griekenland, Alexis Tsipras. Zijn regering zal nog eens 88 hervormingen moet doorvoeren in ruil voor een nieuwe schijf geld.
Volledig scherm
De eerste minister van Griekenland, Alexis Tsipras. Zijn regering zal nog eens 88 hervormingen moet doorvoeren in ruil voor een nieuwe schijf geld. © REUTERS

Akkoord over laatste fase Griekse steunprogramma: "Griekenland eindelijk in de laatste rechte lijn"

De Europese instellingen en Griekenland hebben een technisch akkoord bereikt over de hervormingen die het land moet doorvoeren om de vierde - en laatste - herziening van het steunprogramma voor Athene af te ronden. De ministers van Financiën van de eurozone zullen zich er tijdens de eurogroep van 24 mei over buigen, zo deelde de Europese Commissie mee.

11 reacties

 • Frans Peeters

  4 jaar geleden
  Italie zal dezelfde toer opgaan en dit is het begin van het einde voor de EU
 • philippe vander haeghen

  4 jaar geleden
  Hoeveel € heeft Griekenland ondertussen al terugbetaald?
 • Jef Heffens

  4 jaar geleden
  Een linkse politicus die begint in te zien dat economie belangrijk is. Zo ver zijn John Crombez, Di Ruppo, Wouter Vanbezien en Calvo nog niet.
 • Herbert Verbeeck

  4 jaar geleden
  Een drama voor de mensen daar. Grootkapitaal en wurgen met de centen...Maar het moet gezegd. Respect voor Tsipras. Jaren in de vuurlinie en nu stilletjes aan rechtdoor.
 • marcus bastiaensens

  4 jaar geleden
  Griekenand betaalde en betaalt niet terug. Volgende is Italie.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.