Voor een deel is de slabakkende productiviteit het gevolg van de evolutie van een industriële naar een diensteneconomie.
Volledig scherm
Voor een deel is de slabakkende productiviteit het gevolg van de evolutie van een industriële naar een diensteneconomie. © Getty Images

Afnemende productiviteit baart overheid zorgen

Ons land is een van zijn grootste troeven aan het kwijtspelen. Onze economie staat te boek als bijzonder productief, wat betekent dat bedrijven met inzet van eenzelfde aantal werknemers meer toegevoegde waarde produceren dan concurrenten in het buitenland. De laatste decennia neemt de productiviteit echter af. Dat meldt De Tijd.

20 reacties

 • WILFRIED BRACKE

  2 jaar geleden
  Staken kost geld en vroeger waren de mensen niet verslaafd aan hobby's en werkten meer uren zodat er automatisch meer productiviteit is. Nu werken sommigen zelfs nog maar enkel parttime.
 • j hendrickx

  2 jaar geleden
  De vorige regering heeft is hier verantwoordelijk voor Maar een paar zitten nu in Europa om terug te falen
 • pipo de clown

  2 jaar geleden
  Het hebben van vijf regeringen heeft ook totaal geen meerwaarde het bewijst juist de reden te zijn van de contra productiviteit.
 • Dirk Apostels

  2 jaar geleden
  Misschien nog meer administratie en controles aan de werklast toevoegen? Zo een controle is altijd goed om jou uit jouw werkflow te trekken en de goesting om verder te werken af te doen nemen
 • Herbert Verbeeck

  2 jaar geleden
  De wereld is gek geworden. Meer, meer, meer! Ergens stopt dat hé. Je moet met de fiets tijdens de ochtend maar eens aan een grote invalsweg staan wachten aan een verkeerslicht. Men vermoordt elkaar bijna om 4 meter te winnen. Gelukkig komt Kerstmis eraan waar men elkaar liefde, voorspoed en geluk wenst...voor veertien dagen...Om daarna weer het gevecht aan te gaan tegen de collega filegebruiker.

Geld