ACV-voorzitter Marc Leemans
Volledig scherm
PREMIUM
ACV-voorzitter Marc Leemans © Tim Dirven

ACV wil bijdragen laten betalen op studentenjobs, maaltijdcheques en flexi-jobs: “Nu loopt de sociale zekerheid jaarlijks 16 miljard euro mis”

ACV-voorzitter Marc Leemans ergert zich groen, rood en blauw aan het opbod rond de pensioenen. En dan vooral omdat het oorverdovend stil is rond de rést van de carrière. "De regering heeft de mond vol van een werkzaamheidsgraad van 80%. Maar het blijft een raadsel hoe we dat gaan halen en vooral: hoe werken leefbaar blijft." Daarom komt de vakbondstopman zelf met een reeks voorstellen. Zo wil hij sociale bijdragen laten betalen op studentenjobs, maaltijdcheques en flexi-jobs.

 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. ANALYSE. Voor 576 supermarkten in ons land dreigt faillissement: “Onvermijdelijk dat winkels zullen sluiten”
  PREMIUM

  ANALYSE. Voor 576 supermark­ten in ons land dreigt faillisse­ment: “Onvermij­de­lijk dat winkels zullen sluiten”

  Het plan van Delhaize om 128 winkels te verzelfstandigen is nog maar het begin. De hele supermarktsector in ons land staat aan de rand van de afgrond. De vraag lijkt niet óf er iemand valt, maar wel wanneer dat zal gebeuren. “Het is onvermijdelijk dat er winkels zullen sluiten”, valt te horen. En dat heeft impact op de manier waarop we in de toekomst inkopen doen.