Vliegtuig op de luchthaven van Luik
Volledig scherm
Vliegtuig op de luchthaven van Luik © Photo News

Actievoerders blokkeren betoncentrale uit onvrede met uitbreiding luchthaven van Luik

Een honderdtal actievoerders blokkeert maandagochtend de betoncentrale in Bierset, de deelgemeente van Grâce-Hollogne die de luchthaven van Luik huisvest. De actievoerders protesteren tegen de uitbreiding van de luchthaven en willen een stopzetting van de bouwwerkzaamheden afdwingen. Dat meldt het collectief ‘Stop Alibaba & Co’ in een persbericht.

 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 1. Olie wordt flink duurder door geruchten over terugschroeven van productie, gasprijs zakt

  Olie wordt flink duurder door geruchten over terug­schroe­ven van productie, gasprijs zakt

  De olieprijzen zijn vandaag flink gestegen omdat verwacht wordt dat het oliekartel OPEC en zijn bondgenoten later deze week zullen beslissen om de productie fors te verminderen. De vrees voor een economische recessie neemt toe en dus zou de productie mogelijk met meer dan een miljoen vaten per dag worden teruggeschroefd, luidde het zondag bij anonieme bronnen. Dat zou de grootste daling zijn sinds de coronapandemie.
 2. Groenteproducent HAK stopt tijdelijk productie vanwege hoge energieprijzen

  Groentepro­du­cent HAK stopt tijdelijk productie vanwege hoge energie­prij­zen

  De Nederlandse groentefabrikant HAK legt deze winter zes weken de productie stil vanwege de hoge energieprijzen. Het wecken van de groenten en peulvruchten in glazen potten om deze producten houdbaar te maken, kost volgens het bedrijf veel energie. “Met de hoge prijzen is het niet haalbaar om de hele winter door te produceren”, stelt HAK. Daarom wordt “in de duurste periode van het jaar” - vanaf januari - de productie tijdelijk gestopt.