Op een gemiddelde werkdag waren in de eerste helft van het jaar iets meer dan 7 op de 100 werknemers afwezig door ziekte of privéongeval.
Volledig scherm
Op een gemiddelde werkdag waren in de eerste helft van het jaar iets meer dan 7 op de 100 werknemers afwezig door ziekte of privéongeval. © Thinkstock

Absenteïsmecijfers stagneerden in eerste helft van 2019

Het absenteïsme van de werknemers in de Belgische privésector lijkt een plafond bereikt te hebben. In vergelijking met vorig jaar bleef het lange en middellange ziektepercentage in de eerste helft van 2019 op vrijwel hetzelfde niveau. Het aantal korte afwezigheden steeg evenmin. Dat blijkt uit cijfers van meer dan 25.000 werkgevers en 200.000 werknemers die hr-dienstverlener Securex onderzocht. 

  1. 1 op de 4 Belgen krijgt ooit te maken met psychische problemen, maar erover praten blijft moeilijk

    1 op de 4 Belgen krijgt ooit te maken met psychische problemen, maar erover praten blijft moeilijk

    Ons land telt bijna een kwart inwoners dat zich niet goed in z’n vel voelt en de zelfmoordstatistieken pieken al jaren, maar er wordt weinig over gesproken met vrienden of familieleden. Dat blijkt uit een onderzoek van CM en Universiteit Gent. Om het taboe te doorbreken, lanceert het gezondheidsfonds een campagne met het nieuwe leesteken .?. waarmee je kunt aangeven dat je écht wil weten hoe het met iemand gaat.

Geld