REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

ABN Amro eerste grootbank in Nederland die spaarrente naar 0 procent verlaagt

ABN Amro verlaagt als eerste grootbank in Nederland de spaarrente naar nul procent. Dat gebeurt vanaf 1 april. Dat blijkt uit de nieuwe productvoorwaarden die de bank heeft bekendgemaakt. Bovendien moeten klanten met meer dan 2,5 miljoen euro spaargeld vanaf 1 april 0,5 procent rente gaan betalen op het bedrag boven de 2,5 miljoen euro. 

9 reacties

 • Elly Snoekx

  3 jaar geleden
  En verder miljarden winst! Ooit kijkt men terug op onze tijden als de bezetenen van geld en macht!
 • Patrick Stefens

  3 jaar geleden
  Zolang de directie maar hun riante bonus kunnen blijven incasseren! Gewoon schandalig!
 • patrick de smedt

  3 jaar geleden
  afstraffen die praktijken , eerst moeten wij de banken uit de schit halen en nu gaan ze ons bestelen. weg met u geld daar.!!!!
 • Eddy Berton

  3 jaar geleden
  Eddy Berton Welke ezels plaatsen 2.5 miljoen euro op een spaarboekje denk dat hèt boffers zijn de Belgen investeren slimmer en betalen geen negatieve rente vaarwel banken tot in de dieperik gr eddy
 • Ian Vandenbossche

  3 jaar geleden
  In feite is het ‘rippen’ van spaarders dankzij de politici van de centrale europese bank. Wij kiezers geven dus deze politici de volmacht om ons te bestelen. Heeeeeel verstandig.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Neef Eric Wittouck bezit 11 miljard, maar hoeveel bedraagt het fortuin van echtpaar Ullens de Schooten?
  PREMIUM
  4

  Neef Eric Wittouck bezit 11 miljard, maar hoeveel bedraagt het fortuin van echtpaar Ullens de Schooten?

  “Ik ben minder rijk dan velen denken”, sprak Guy Ullens de Schooten (88) ooit. Maar neem dat gerust met een flinke korrel zout, of beter suiker. De man die gisteren zijn tweede vrouw Myriam (70) zag doodgeschoten worden door zijn eigen zoon, vergaarde een fortuin met de verkoop van de Tiense suikerraffinaderij. Tot op vandaag prijkt hij nog altijd op plaats 261 in de lijst met rijkste inwoners van Zwitserland - na de VS het land met de meeste miljardairs ter wereld. Hoe groot is zijn vermogen precies? En in welke pleziertjes stopte hij de voorbije jaren samen met zijn ‘Mimi’ dan vele tientallen miljoenen? Een blik op de financiën van de familie Ullens de Schooten.