renovations stockphoto
Volledig scherm
renovations stockphoto © Shutterstock

Aantal renovatiepremies op twee jaar gedaald met 42 procent

In Vlaanderen is het aantal toegekende renovatiepremies met 42 procent gedaald in twee jaar tijd. Waar er in 2017 nog 27.192 premies werden uitbetaald, zijn er dat in 2019 nog slechts 15.644, zo blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open Vld). 

4 reacties

 • Jos Spriet-Dewaele

  4 maanden geleden
  Het probleem is als je een oudere huurster hebt die zoiets nodig heeft en je die woning aanpassen je nergens een tegemoetkoming voor krijgt omdat het om een 2de woning gaat die mensen kochten ten koste van andere luxe. Alleen kan je met een grote nieuwe auto voor de deur of heel veel feestjes wel genieten van die premie's. Geef mensen met een 2de woning dezelfde voorwaarden en wees redelijk met kadaster en er zal een stuk meer aan energiebesparing gebeuren. 
 • Tim Peeters

  4 maanden geleden
  en dan verhoging van het jaarlijks kadaster.
 • ANTONIO POL

  4 maanden geleden
  De adder onder het gras is echter dat je woning , na aanpassingswerken, zo zwaarder belast wordt.
 • paul tielens

  4 maanden geleden
  PAUL TIELENS  in plaats van één premie op tien jaar zou ik dat op twintig jaar plaatsen EN  het verschil tussen kiepraam of een verluchting rooster dat weten ze niet ,maar als ge geen verluchtings-rooster hebt kunt ge geen premie trekken ,dus met vier of twee kiepramen op twee en dertig   vierkante meter komt ge niet aanmerking en ik zou het nog ingewikkelder maken ,dan is alles opgelost
 1. Wil je graag je huis renoveren? Experten in woon- en energiepremies geven overzicht waar je recht op hebt
  PREMIUM

  Wil je graag je huis renoveren? Experten in woon- en energiepre­mies geven overzicht waar je recht op hebt

  Ligt jouw stappenplan klaar of heb je net een renovatie achter de rug? Vergeet dan zeker niet te kijken of je recht hebt op een woon- of energiepremie. Geert Flipts (Vlaams Energieagentschap) en Liesbeth Deboelpaep (Agentschap Wonen-Vlaanderen) kaderen de populairste premies en duiden waar ook jij, nu of in de nabije toekomst, recht op hebt. In MijnGids brengen we een overzicht.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

Geld