Onder vrienden snel enkele drankjes afrekenen is met de app van Bancontact Payconiq na slechts drie biepjes gebeurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder vrienden snel enkele drankjes afrekenen is met de app van Bancontact Payconiq na slechts drie biepjes gebeurd. © Payconiq

Aantal betalingen met smartphone verdubbeld

Doet corona ons diep in de geldbeugel tasten? Helemaal niet. Sinds de epidemie uitbrak, laten we onze portefeuille veel vaker op zak. Bancontact Payconiq registreerde in augustus 11,5 miljoen betalingen met een smartphone - een verdubbeling tegenover een jaar geleden - en denkt dat de tijd rijp is een woord te verzinnen voor mobiel betalen: 'biepen'.

 1. Is een persoonlijke lening wel zo voordelig als de kredietgevers doen uitschijnen? Onze geldexpert legt het uit
  PREMIUM

  Is een persoonlij­ke lening wel zo voordelig als de kredietge­vers doen uitschij­nen? Onze geldexpert legt het uit

  We hebben de voorbije maanden veel meer tijd in ons kot doorgebracht en het lijkt erop dat dat niet snel zal veranderen. Voor velen is het dan ook hét ideale moment om hun huis te verfraaien of te renoveren. Geen geld genoeg? Een persoonlijke lening afsluiten is maar een koud kunstje. En als je de reclame mag geloven, is aflossen ook al twee keer niets. Maar klopt dat wel? Paul D’Hoore uit ons geldpanel legt uit welke addertjes er onder het gras kunnen schuilen als je een persoonlijke lening aangaat.
 1. Deze gezinnen maken hun coronarekening: “Vroeger drie keer per jaar op reis. Nu bang om in armoede te belanden”
  PREMIUM

  Deze gezinnen maken hun coronareke­ning: “Vroeger drie keer per jaar op reis. Nu bang om in armoede te belanden”

  Facturen gespreid betalen. Op familie rekenen voor wat brood of rijst. Of net het omgekeerde: een mooi bedrag opzij kunnen zetten om het huis te renoveren. Deze drie gezinnen voelen nog steeds de financiële impact van de eerste lockdown, en het is nog niet voorbij. Wij keken met hen naar wat er binnenkomt en buitengaat, en maakten de rekening op. "Er stond een mooi bedrag op ons spaarboekje, maar dat is op.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Geld