Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Aanpassing belastingschalen doet nettoloon in 2023 met minstens 600 euro per jaar stijgen

Door de aanpassing van de belastingschalen in de bedrijfsvoorheffing, zullen alle Belgen vanaf 1 januari hun nettoloon zien stijgen, zowel in de private als in de openbare sector. Volgens HR-dienstverlener SD Worx gaat het om minstens 50 euro netto per maand die men meer zal gaan verdienen, of 600 euro netto per jaar.

109 reacties

 • Meeuw Andriez

  1 maand geleden
  Dit is een tax-shift, zoals we er inderdaad al gehad hebben. Hierdoor loont werken meer en dit is een verbredingsdruk op de middenklasse. Dit is dus effectief netto geld dat mensen elke maand meer hebben, maar blijf vooral afgeven. Het kan nog zo goed gaan, mensen vinden wel altijd iets. België staat op de 3de plaats in de EU als het aankomt om mediaan rijkdom per persoon. (na luxemurg en ijsland). Enja, mediaan geeft beter weer wat de middenklasse heeft dan average.
 • René Van Halen

  2 maanden geleden
  Bedrijfsvoorheffing stelt niets voor. Het zijn de belastingen die tellen. Maar de meeste mensen staren zich blind op wat er in een bepaalde maand aan voorheffingen wordt afgehouden in plaats van op hun belastingbrief te kijken wat ze daadwerkelijk aan belastingen hebben moeten betalen.
 • Henri Bosmans

  2 maanden geleden
  @ Herman Delange Als er belastingen afgehouden worden op uw pensioen zal ook uw netto pensioen verhogen.
 • Herman Delange

  2 maanden geleden
  Ook verhoging netto-pensioen??
 • Herman Delange

  2 maanden geleden
  Ook verhoging netto-pensioen??