Volledig scherm
© AFP

Aandelen Twitter fors omlaag na verbannen Trump

Het aandeel Twitter heeft op de beurs een flinke tik gekregen nadat het socialemediabedrijf laat op vrijdag bekend heeft gemaakt de account van de Amerikaanse president Donald Trump definitief te sluiten. 

9 reacties

 • Lucaz Keizer

  2 dagen geleden
  Trump heeft ook censuur gepleegd, door alle media die niet positief over hem berichtte, te klasseren als fake. Hij ging zelfs verder door ze te demoniseren. Maar dat zal voor de Trump fans, dan wel weer geen probleem zijn zeker?
 • Dirk DE Bakker

  5 dagen geleden
  Dat kan geen kwaad, binnen een paar weken horen we alleen nog van Trump als hij in de rechtbank zit, of in de gevangenis.
 • Gino De Jaeger

  5 dagen geleden
  Geen probleem, bewijst enkel dat alle app toestanden die zogezegd "social media" zijn, grotendeels allesbehalve sociaal zijn en doodgewoon ver overgewaardeerde marketingvehikels zijn.
 • Werner Wynakker

  5 dagen geleden
  Wat hadden ze nu eigenlijk verwacht? Dat het niemand iets kan schelen dat Facebook en Twitter vooral conservatieven viseert. Enkel een dictatuur promoot een eenzijdige politieke ideologie.
 • Stephaan Van den Broeck

  5 dagen geleden
  Het begint met het al dan niet terecht verwijderen van een profiel, maar waar eindigt het? Wat of wie is 't volgende dat ze gaan censureren??
 1. HET DEBAT. Mogen Twitter en Facebook Donald Trump het zwijgen opleggen?

  HET DEBAT. Mogen Twitter en Facebook Donald Trump het zwijgen opleggen?

  Het Twitteraccount van ontslagnemend Amerikaans president Donald Trump is permanent verwijderd. Niet door de man zelf, wel door Twitter. Ook Facebook en Instagram mag hij niet meer gebruiken. Mogen sociale mediaplatformen zomaar beslissen om een account op te schorten? En wat zijn de gevolgen? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast de reacties van enkele experts.
 2. Techbedrijven muilkorven netwerkapp Parler

  Techbedrij­ven muilkorven netwerkapp Parler

  Google verwijderde vrijdag de socialenetwerkapp Parler uit de Play Store tot de app “robuuste” contentmoderatie invoert. Parler is immers een variant van Twitter waarop alles mag en is momenteel onder andere populair bij aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump. Apple Inc. gaf de dienst vrijdag 24 uur de tijd om een gedetailleerd moderatieplan voor te leggen, en verwijderde de app vervolgens zaterdag uit hun App store. Ook Amazon gooit Parler vannacht van zijn servers.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

Geld