EPA
Volledig scherm
© EPA

Aandelen Air France-KLM kelderen: "Toekomst bedrijf staat op het spel"

De eisen van de werknemers van Air France, die al wekenlang actievoeren om hoger loon, zijn onredelijk. De Franse luchtvaartmaatschappij moet competitiever kunnen worden, of haar toekomst komt in gevaar. Dat heeft de Franse minister van Economie Bruno Le Maire verklaard op de zender BFM-TV na het ontslag van topman Jean-Marc Janaillac vrijdag. De aandelen van het bedrijf denderen bij de opening van de beurs in Parijs met 13 procent naar beneden.

14 reacties

 • Pieter Vandewoestyne

  3 jaar geleden
  Er zullen wel meer aandelen kelderen de komende maanden/jaren.
 • Nils De Vriendt

  3 jaar geleden
  De ceo moet nooit staken voor opslag?
 • caius lepidus

  3 jaar geleden
  voor men van hebzucht van de werknemers spreekt , kijk eens overal in europa waar de bedrijfsleiders en politici zichzelf verrijken en proberen zoveel mogelijk af tenemen van de arbeiders wie is dan hebzuchtig ?????
 • Frans Vermeylen

  3 jaar geleden
  Hahaha!
 • marcus bastiaensens

  3 jaar geleden
  Lufthansa neemt Airfrance over. Macron heeft al een akkoord met merkel. Make germany great again.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Topman Air France-KLM treedt af na aanhoudende personeelsstaking

  Topman Air Fran­ce-KLM treedt af na aanhouden­de personeels­sta­king

  De topman van Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac, kondigt zijn ontslag aan. Hij had zijn lot als topman van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie verbonden aan de goedkeuring van een voorstel tot loonsverhoging, maar vandaag blijkt dat een meerderheid van het personeel het voorstel van de directie heeft verworpen. De dagelijkse leiding van Air France-KLM komt nu in handen van Franck Terner, die aan het hoofd stond van Air France.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee

Geld