AFP
Volledig scherm
© AFP

85 banen bedreigd bij DHL Supply Chain in Meer en Mechelen

Bij het logistieke bedrijf DHL Supply Chain zijn 85 banen bedreigd in de vestigingen in Meer en Mechelen. Dat melden de vakbonden. Walter Leysen, woordvoerder voor DHL Supply Chain, nuanceert die cijfers. Op woensdag 7 februari zal is er een overleg tussen directie en vakbonden. 

16 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Ben Strubbe,is het niet deze NVA regering die de taxschift invoerde op banen te behouden en te schapen?.Ze kunnen ipv te ontslaan de werknemers over nemen toch?.Trouwens wat is die taxschift,maandelijkse bedrijfsvoorheffing minder afhouden en zo denkt men dat men meer heeft gekregen maar de afrekening zie je dan bij volgende belastingbrief .De weinige toegeving heeft regering gul gecompen-seerd door het leven duurder te maken,puur verblinding ,niks meer.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Kunnen wel vervangen worden door nep zelfstandigen, jobstudenten en belastingvrije flexie jobs. In het kader van flexibilisering voor werkbaar werk.
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Ach, raf peeters, wat heeft N-VA daar nu weeral mee te maken ? De oorzaak van het jobverlies ligt bij een paar klanten van DHL die de verdeling voortaan zelf of door een ander bedrijf willen laten uitvoeren. Misschien zijn er ondertussen wel veel te veel bezorgers van (gratis) pakjes.
  • Paul Verbeeck

    5 jaar geleden
    Waarom blijven de jobs , jobs , jobs verdwijnen Michelleke ? En toch blijft hij roepen dat er steeds meer (spook?)jobs bijkomen .
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Toont nogmaals dat loonkost en vennootschapsbelastingen voor grote bedrijven geen beslissende factor zijn. Ofwel is een job nodig ofwel is een job niet nodig. Voor KMO's die veel minder omzet hebben, kleinere afzetmarkt, is arbeid wel duur. Daarom kan je beter arbeid goedkoper maken maar progressieve winstbelasting invoeren. We produceren steeds meer met minder mensen, maar als belasting op loon de grootste bijdrage is krijg je situaties dat 82% van de nieuwe rijkdom naar de 1% gaat.
  1. Centrale banken komen met extra leenmogelijkheden voor banken

    Centrale banken komen met extra leenmoge­lijk­he­den voor banken

    De Europese Centrale Bank (ECB), de Federal Reserve en vier andere centrale banken zorgen de komende tijd voor extra leenmogelijkheden voor banken. Daarmee willen ze zorgen dat die banken over voldoende geld beschikken als klanten in economisch onzekere tijden meer geld willen opnemen. De stap, die enkele uren na de overname van het geplaagde Credit Suisse door UBS werd aangekondigd, moet zorgen bij klanten en investeerders wegnemen.
  2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
    Spaargids.be

    Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

    Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.