Een containerschip in de haven van Antwerpen.
Volledig scherm
Een containerschip in de haven van Antwerpen. © EPA

74 containerschepen doen Antwerpse haven niet aan

De impact van het vertragen van de wereldeconomie door de coronapandemie laat zich stilaan voelen in de haven van Antwerpen. Zo zullen 74 containerschepen Antwerpen niet aandoen. Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad vandaag. "Het effect hiervan is momenteel moeilijk in te schatten", zegt Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA).

 1. Brugge zal handen in elkaar slaan met andere Vlaamse steden: “We moeten ons presenteren als Vlaanderen Vakantieland 2.0”
  PREMIUM

  Brugge zal handen in elkaar slaan met andere Vlaamse steden: “We moeten ons presente­ren als Vlaanderen Vakantie­land 2.0”

  Als de reeks over de harde klappen voor het toerisme in Brugge iets heeft duidelijk gemaakt, is dat we nog lang niet aan het einde van deze nooit geziene crisis zijn. “Het toerisme is wellicht voorgoed veranderd”, stelt bevoegd schepen Philip Pierins (sp.a). “Brugge moet niet het hardst van al willen roepen. Vlaanderen zal zich moeten presenteren als vakantieland.”
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.