Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

5,5 miljard aan beurswaarde gaat in rook op: wat is er aan de hand met Colruyt?

Colruyt zit in een storm. Niet alleen past de winkelketen voor het eerst in 50 jaar zijn ‘rode prijzen’ aan. Het bedrijf kampt ook nog steeds met de naweeën van de coronalockdowns, slinkende winstmarges en bikkelharde concurrentie. Resultaat? Op drie jaar tijd is liefst 5,5 miljard euro aan beurswaarde in rook opgegaan. Wat is er aan de hand? “De knipperlichten gaan af. En het zijn er veel.”

 1. Ford start onderhandelingen met vakbonden over verlies van banen in Europa
  5

  Ford start onderhande­lin­gen met vakbonden over verlies van banen in Europa

  De Amerikaanse autobouwer Ford heeft voor toekomstige productie van elektrische wagens in Europa de voorkeur gegeven aan zijn fabriek in het Spaanse Valencia ten nadele van zijn site in het Duitse Saarlouis. De productie in de fabriek in Saarlouis zal tegen het midden van dit decennium stopgezet worden, zo heeft Ford woensdag bekendgemaakt. Ford start ook onderhandelingen met de vakbonden over een “significant” verlies van banen in zijn Europese fabrieken, omdat voor de bouw van elektrische wagens nu eenmaal minder mankracht nodig is.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.