25 bestbetaalde managers verdienden vorig jaar samen meer dan sommige landen
De top 25 van de hedgefondsmanagers in de wereld verdienden vorig jaar gezamenlijk 11,4 miljard euro. Dat is meer dan landen als Namibië, de Bahamas of Nicaragua.
Delen per e-mail
Kenneth Griffin, oprichter en directeur van Citadel, en James Simons, oprichter en voorzitter van Renaissance Technologies staan samen op de eerste plaats. Ze vergaarden vorig jaar elk 1,5 miljard euro.
De inkomsten van de 25 topmanagers werden gisteren gepubliceerd in het Institutional Investor's Alpha Magazine.
Nochtans was het voorbije jaar een erg turbulent jaar voor Wall Street. Veel bekende hedgefondsen verloren miljarden dollars, anderen deden de boeken toe. Toch slaagden Simons en Griffin erin om hun inkomen in 2015 met respectievelijk 440 en 352 miljoen euro te verhogen.
Tot nu toe haalde geen enkele vrouw de top 25 van de best betaalde hedgefondsmanagers. De beleggingsmanagers worden meestal betaald volgens een structuur die bekend staat als "twee en 20". Ze krijgen een vergoeding van twee procent op de activa die ze beheren en krijgen daarnaast 20 procent van de winst die ze maken voor investeerders.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
TikTok-eigenaar ByteDance zet in op online onderwijs
Het Chinese ByteDance, eigenaar van de populaire filmpjesapp TikTok zet volop in op zijn onderwijsdivisie. De socialmediaonderneming wil dit jaar 13.000 nieuwe werknemers werven. Daarmee wil ByteDance een grotere rol spelen op de onlineonderwijsmarkt van China. -
Sporten in stijl: de perfecte tassen voor tijdens je work-out
De lente staat voor de deur. Tijd om die wintervetjes aan te pakken! Een bezoekje aan de fitness zit er nog even niet in, maar ook in openlucht kan je aan je summer body werken. Ninashop.be selecteert haar favoriete tassen waarmee jij in stijl kan bewegen. -
Deze technische snufjes maken je leven zoveel gemakkelijker
We staan er niet altijd bij stil, maar tal van slimme technologische uitvindingen hebben ons leven al gemakkelijker of entertainender gemaakt. Waar vorige generaties ineens hun leven zagen veranderen door de komst van pakweg walkmans of de Nokia-telefoon, zijn er vandaag andere kleinoden in trek. -
-
PREMIUM
De helft minder exposanten, maar verbouwkoorts blijft: digitale editie van Batibouw van start
-
PREMIUM48
Cafébaas, barista en sterrenchef tellen met gemengde gevoelens af naar 1 mei: “Nu hopen dat er niet nog 20 regeltjes volgen”
-
Recordaantal nieuwe miljardairs in China tijdens coronajaar
China telde nooit eerder zoveel miljardairs als in 2020, nochtans het jaar dat het nieuwe coronavirus de wereldeconomie zware klappen toebracht. De kloof met de Verenigde Staten inzake superrijken wordt alsmaar groter. Eerder raakte al bekend dat zakenman Jack Ma, mede-oprichter van Alibaba, niet langer de rangschikking van rijkste Chinezen aanvoert. -
Jobs
Dit worden de uitdagingen voor de ICT-sector in de komende jaren
Vanuit ons kot werken, shoppen, les volgen en eten bestellen. ICT’ers wisten het voorbije coronajaar niet waar eerst gesprongen om al die zaken technisch mogelijk te maken. Maar wat als de pandemie straks voorbij is? Ziet de toekomst er dan nog rooskleurig uit voor de ICT-sector? Jobat.be vroeg het aan Patrick Slaets van technologiefederatie Agoria.