Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo. © Photo News

200 miljoen voor zorg én tijdelijke werkloosheid weer overal toegestaan: regering-De Croo komt met nieuwe resem steunmaatregelen

Nu corona onze economie voor de tweede keer in een halfjaar tijd flink te grazen neemt, komt de regering-De Croo met een reeks maatregelen om getroffen bedrijven en burgers te helpen. Tijdelijke werkloosheid kan voortaan weer in elke onderneming en het zwaar op de proef gestelde zorgpersoneel krijgt extra geld.

58 reacties

 • Greta Van den broecke

  2 maanden geleden
  Deze groen-paarse regering is een kopie van de regering Verhofstadt in de jaren '90. Die deelden toen ook heel genereus uit, vooral aan de grote bedrijven en dat voelen we nu nog.
 • Greta Van den broecke

  2 maanden geleden
  aan Ludwig Janssens, als u dan toch denkt dat zelfstandingen zo goed verdienen, wat houdt u ervan tegen om zelf zelfstandige te worden.  Ik wil ze de kost niet geven, de zelfstandigen die maandelijks amper toe komen. Indien u kritiek heeft, zorg dan eerst dat u weet waarover u praat.
 • Fientje Goderie

  2 maanden geleden
  De mensen moeten nu een veelvoud gaan terugbetalen door de lakse maatregels.Indien de regering de scholen niet had geopend en de mensen laten testen voor ze terug op de werkvloer gingen had dit geen veelvoud aan menselijk zo goed als financieel leed gekost.
 • Eddy Baert

  2 maanden geleden
  Een lege kas en toch uitdelen en na de corona crisis terug betalen via allerlei belastingen,dit is populistische poliltiek..Putten graven en laen opvullen door anderen met de hand door de kleineman
 • Stefaan De Vos

  2 maanden geleden
  Zijn Franstalige regeringsleden verplichten hem uit te geven. Gisteren op RTL tussen 12 en 13 uur beantwoordde een PS-politica mensen met hun vragen, geef niet op wij komen financieel tussen en zullen uw sommen geld uitkeren. De Croo kondigt als Vlaming aan wat hij allemaal gaat betalen. Moest een Francofoon dit doen dan kwam men in communautair vaarwater terecht. De barometer komt er ook niet omdat die regionale verschillen zou blootleggen. Nu alleen nog België.
 1. ACV vertrouwt Nederlandse kandidaat-overnemer e5 mode niet: “Geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”

  ACV vertrouwt Nederland­se kandidaat-overnemer e5 mode niet: “Geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”

  Vijf kandidaat-overnemers hebben zich gemeld voor modewinkelketen e5 mode, die tot eind januari bescherming tegen schuldeisers heeft. Een van die kandidaat-overnemers is de omstreden Nederlander Lex H., die een verleden van faillissementen met zich meedraagt en nu alles uit de kast zou halen om e5 mode in handen te krijgen. Dat is vernomen bij vakbond ACV Puls. “We hebben nochtans absoluut geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”, zegt vakbondsman Sven De Scheemaeker (ACV Puls).
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Maria (86) heeft Britse coronavariant maar is niet ziek
  Play

  Maria (86) heeft Britse coronavari­ant maar is niet ziek

Geld