Gouverneur van de Nationale Bank Pierre Wunsch.
Volledig scherm
Gouverneur van de Nationale Bank Pierre Wunsch. © BELGA

200.000 werklozen, 50 miljard euro welvaartsverlies en stijgende staatsschuld door coronacrisis

De coronacrisis zadelt ons land met een gigantische kater op. Dat blijkt nog maar eens uit nieuwe prognoses door de Nationale Bank. Er komen 200.000 werklozen bij, er is een welvaartsverlies van 50 miljard euro en vooral: de staatsschuld stijgt naar “onhoudbare” niveaus.

60 reacties

 • Willy Bogaert

  12 maanden geleden
  Begin met te besparen .We hebben veel teveel administratieve jobs in ons land dat moet leven van export
 • KENNY VAN ROMPAEY

  12 maanden geleden
  50 miljard welvaartsverlies 200 000 werklozen maar tegelijk nooit zoveel miljoenen villa's verkocht bekende multinationals vragen staatssteun aan maar overal ter wereld zien miljardairs hun fortuin vermenigvuldigd (on)dankzij corona crisis
 • Axel Italis

  1 jaar geleden
  Eindelijk, eindelijk maakt Vlaanderen ook eens lekker veel schuld, niks besparen. De andere 5 regeringen hebben dit nog NOOIT gedaan, hebben altijd tekort. En dank zij jullie geliefde Di Rupo wordt dat automatisch federaal bijgepast. Wie een put graaft voor de anderen is een politieker!
 • Jens van den Broeck

  1 jaar geleden
  Aangezien we reeds de hoogste belastingen ter wereld(!) hebben, zullen we moeten besparen. Snoei eens deftig: migratie eruit en profiteurs eruit.
 • Nils De Vriendt

  1 jaar geleden
  Dus de uitgaven moeten dalen, niet de inkomsten stijgen. Bespaar nu eens eindelijk grondig op de overheid. Digitaliseer de ambtenaar, de meeste kan je vervangen door een kiosk. Zelfs het gerecht kan een groot deel geautomatiseerd worden!
 1. Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht geactiveerd en uitbreiding rouwverlof vervroegd voor slachtoffers overstromingen

  Tijdelijke werkloos­heid wegens overmacht geacti­veerd en uitbrei­ding rouwverlof vervroegd voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Slachtoffers van de overstromingen die niet kunnen gaan werken en bedrijven die getroffen zijn door het noodweer kunnen volgens de RVA een beroep doen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dat bericht de krant L'Echo vandaag. Le Soir weet dan weer te melden dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) ervoor heeft gezorgd dat de uitbreiding van het rouwverlof van drie naar tien dagen die op 25 juli zou ingaan wordt vervroegd voor slachtoffers van de overstromingen.
 2. Gitzwarte dag voor Zaventem na pak ontslagen: wat staat luchthaven nog te wachten en welke gevolgen zijn er voor u?
  PREMIUM

  Gitzwarte dag voor Zaventem na pak ontslagen: wat staat luchthaven nog te wachten en welke gevolgen zijn er voor u?

  1.469 banen op de tocht door het faillissement van Swissport en nog eens 180 jobs bedreigd bij Lagardère, de uitbater van de taxfreeshops op Zaventem en Charleroi: maandag 8 juni is een gitzwarte dag voor de luchtvaartsector in ons land. Een gevolg van het coronavirus, al zat Swissport al langer in slechte papieren. Maar hoe moet het nu verder op Zaventem? En gaan we dit alles als reiziger voelen?
 3. Productieproblemen bij Nike en Adidas in Zuidoost-Azië: fabrieken sluiten om coronaverspreiding in te dammen

  Productie­pro­ble­men bij Nike en Adidas in Zuid­oost-Azië: fabrieken sluiten om coronaver­sprei­ding in te dammen

  Enkele van de grotere schoenen- en kledingmerken zoals Nike en Adidas hebben productieproblemen door het sluiten van fabrieken in Zuidoost-Azië. Een aantal bedrijven dat producten maakt voor de merken zegt dat de autoriteiten fabrieken dichtgooien om verder verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kenners vrezen mede door de lage vaccinatiegraad in de regio nog meer productieproblemen. Dat kan weer gevolgen hebben voor het aanbod tijdens de aanstaande feestdagen in de Verenigde Staten en Europa.

Geld