Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

20 procent minder Walen werken in Vlaanderen dan in 2011

Almaar minder Walen zakken naar Vlaanderen af om er te werken. Waren in 2011 nog 53.000 Walen in Vlaanderen aan de slag, dan was dat aantal in 2020 teruggevallen tot 42.000. Een terugval van 20 procent in tien jaar, blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V) verzamelde, en waar De Tijd over bericht.

 1. Nu regering ziektebriefje voor één dag afwezigheid schrapt, doet dit bedrijf het al jaren zonder: “Tot vijf dagen thuis zonder attest”
  PREMIUM

  Nu regering ziekte­brief­je voor één dag afwezig­heid schrapt, doet dit bedrijf het al jaren zonder: “Tot vijf dagen thuis zonder attest”

  Nu de kogel door de kerk is en het ziektebriefje voor één dag afwezigheid wordt afgeschaft, zijn de meningen verdeeld. Ondernemersorganisatie Unizo vreest een opstoot van ‘de maandagochtendziekte’, terwijl bedrijven die de attestplicht al hebben geschrapt geen toename merken van het kort verzuim. “Medewerkers zien het als een blijk van vertrouwen.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Geld